ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπ. Επιδομάτων: Ζητούν εν μέσω πανδημίας συνεχώς νέα στοιχεία από συνταξιούχους

Πολλά τα παράπονα που φτάνουν καθημερινά στα γραφεία της ΕΚΥΣΥ

ΚΥΠΕ

Απαράδεκτο, χαρακτηρίζει ο ΓΓ της Ένωσης Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) Κώστας Σκαρπάρης, το φαινόμενο η Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων του Υπουργείου Εργασίας να μην ανταποκρίνεται στις κλήσεις χιλιάδων συνταξιούχων, αναφέροντας παράλληλα ότι η Υπηρεσία ζητεί μέσα σε περίοδο πανδημίας, «συνεχώς και νέα έγγραφα ή αποδεικτικά στοιχεία για να προχωρήσει η εξέταση της αίτησής τους».

Με αφορμή τα πολλά παράπονα, που φτάνουν καθημερινά στα γραφεία της ΕΚΥΣΥ από χιλιάδες συνταξιούχους που έχουν φτάσει στα όριά τους εξαιτίας της απαράδεκτης τακτικής της Υπηρεσίας διαχείρισης επιδομάτων, ο κ. Σκαρπάρης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ, αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι εξαιτίας του ότι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν καθόλου με την υπηρεσία διαχείρισης επιδομάτων πρόνοιας, όπως είπε, «ούτε τους επιτρέπεται να επισκεφθούν τα γραφεία για να επιλύσουν προβλήματα, που παρουσιάζονται με επιστολές που τους αποστέλλονται που δεν μπορούν να τις κατανοήσουν και με τις οποίες τους ζητούν συνεχώς και νέα έγγραφα ή αποδεικτικά στοιχεία για να προχωρήσει η εξέταση της αίτησής τους ή για να μην τους αφαιρέσουν το δικαίωμα που παίρνουν ως χαμηλοσυνταξιούχοι».

Ανέφερε επίσης ότι «η ΕΚΥΣΥ θεωρεί απαράδεκτο, μέσα σε περίοδο πανδημίας και με τα περιοριστικά μέτρα που υπάρχουν, η εν λόγω Υπηρεσία να ζητά από συνταξιούχους να τους παρουσιάσουν ασφαλιστικό λογαριασμό από τις κοινωνικές ασφαλίσεις, τον οποίο η ίδια η υπηρεσία μπορεί να εξασφαλίσει πολύ απλά μέσω της απευθείας σύνδεσης που διατηρεί με το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων».

Απαράδεκτο, χαρακτηρίζει ο κ. Σκαρπάρης, «και το γεγονός ότι τους ζητείται, σε καιρό πανδημίας, να παρουσιάσουν λογαριασμούς της ΑΗΚ για το ιστορικό κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος τα τελευταία 5 χρόνια, καθώς και καταστάσεις τραπεζικών λογαριασμών για περίοδο δύο χρόνων ενώ με βάση τους δικούς τους κανονισμούς που γράφεται στο ειδικό έντυπο ζητείται μόνο για τους τελευταίους 12 μήνες».

Τέλος, ανέφερε ότι η ΕΚΥΣΥ για αυτά τα προβλήματα έχει ζητήσει συνάντηση με την υπηρεσία διαχείρισης επιδομάτων πρόνοιας με επιστολές που απέστειλε πριν από δύο μήνες περίπου και με αντίγραφο στην Υπουργό Εργασίας, χωρίς ωστόσο να ανταποκριθεί μέχρι στιγμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση