ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Εσωτερικών: Προτεραιότητα η αναβάθμιση της λεωφόρου Αγ.Φυλάξεως

H βελτίωση της Λεωφόρου έχει ήδη περιληφθεί στον προϋπολογισμό του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως

Απάντηση στη διαμαρτυρία που προγραμματίζουν για το ερχόμενο Σάββατο, οι κάτοικοι της Αγίας Φύλας, στη Λεμεσό, δίνει με σημερινή ανακοίνωση του το Υπουργείο Εσωτερικών, διαβεβαιώνοντας πως το έργο αναβάθμισης της Αγίας Φυλάξεως, που βρίσκεται σε εξέλιξη, αποτελεί προτεραιότητα και αναμένεται να λύσει το πρόβλημα κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Σημειώνεται πως ο Σύνδεσμος Φίλων Αγίας Φύλας, λαϊκές οργανώσεις και άλλα οργανωμένα σύνολα της περιοχής, έχουν εξαγγείλει για μεθαύριο, στις 10:00, εκδήλωση διαμαρτυρίας και συμβολική αποκοπή της λεωφόρου, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των αρμοδίων.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, στην ανακοίνωση του, αναφέρει πως η διεύρυνση και βελτίωση της Λεωφόρου Αγίας Φυλάξεως, έχει ήδη περιληφθεί στον προϋπολογισμό του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως και η κάλυψη της δαπάνης θα διενεργηθεί με κυβερνητική συνεισφορά σε ποσοστό 80% και 20% εκ μέρους της οικείας Δημοτικής Αρχής.

Το έργο, προσθέτει, έχει χωριστεί σε τρεις φάσεις και υπενθυμίζει ότι στις 19 Μαρτίου 2019 ολοκληρώθηκε η Α` Φάση του έργου, με βελτίωση και διεύρυνση του τμήματος της υφιστάμενης λεωφόρου από τη συμβολή της με την οδό Στ. Κυριακίδη μέχρι τη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού συνολικού μήκους ενός χιλιομέτρου.

Περί τα τέλη του 2020, συνεχίζει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, ξεκινά η Β` Φάση για την οποία έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενες πιστώσεις, ενώ η Γ` Φάση, που αφορά το Τμήμα της λεωφόρου από τη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού μέχρι την οδό Αγ. Πέτρου και Παύλου, θα προωθηθεί με την ολοκλήρωση της Β` Φάσης.

«Θέλουμε να επαναβεβαιώσουμε ότι το εν λόγω έργο αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Εσωτερικών», τονίζει η ανακοίνωση και προσθέτει "κατανοούμε πλήρως τις αντιδράσεις από την ταλαιπωρία που υφίστανται οι δημότες, προσδοκία όμως είναι πως, η ολοκλήρωση του έργου θα απαμβλύνει την κυκλοφοριακή φόρτιση, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής, πρώτιστα των κατοίκων αλλά και όσων διακινούνται στην περιοχή».

Με τίτλο «Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει», πρόσφατη ανακοίνωση των διαμαρτυρόμενων, αναφέρει ότι η περιοχή της Αγίας Φύλαξης, τις τελευταίες δεκαετίες, έχει εξελιχθεί σε μια από τις πολυπληθέστερες περιοχές του Δήμου Λεμεσού, με εκατοντάδες νέες κατοικίες να κτίζονται χρόνο με χρόνο.

Στην περιοχή, προσθέτουν, δεν υπήρχαν και ούτε έχουν δημιουργηθεί οι απαραίτητες υποδομές για τη διευκόλυνση των κατοίκων, ιδιαίτερα στη διακίνηση τους προς και από το κέντρο της πόλης.

Η καθημερινή μετάβαση στη πόλη δεκάδων χιλιάδων κατοίκων, από την Αγία Φύλα και τις βορειότερες κοινότητες, σημειώνει η ανακοίνωση, γίνετε μόνο μέσα από την μοναδική διαθέσιμη πρόσβαση, του κυκλικού κόμβου Αγίας Φύλας, με αποτέλεσμα την τεράστια ταλαιπωρία των οδηγών.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως, σε ώρες αιχμής, η μετάβαση ή η επιστροφή από την πόλη διαρκεί περισσότερο από μια ώρα, ενώ τα τροχαία ατυχήματα είναι πολύ συχνά με πολύ σοβαρές υλικές ζημιές, ακόμη και απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Οι διαμαρτυρόμενοι υποστηρίζουν ότι «στις επανειλημμένες εκκλήσεις των οργανωμένων συνόλων, οι διάφορες τοπικές και κυρίως οι αρμόδιες κρατικές αρχές, απαντούν με αόριστες υποσχέσεις χωρίς να λαμβάνουν ουσιαστικά μέτρα».

Τέλος, καλούν όλους όσοι "υποφέρουν και ταλαιπωρούνται από το μεγάλο αυτό πρόβλημα" να συμμετάσχουν στη εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ύψος του πρατηρίου πετρελαιοειδών «Πετρολίνα», που βρίσκεται βόρεια του κυκλικού κόμβου Αγίας Φύλας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση