ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:13
 

Υπ. Γεωργίας: Προσπάθειες ανάπτυξης πολιτικών που προωθούν την κυκλική οικονομία

Δηλαδή μια οικονομία μέσα από την οποία εκμηδενίζονται ή περιορίζονται στο ελάχιστο τα απόβλητα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αυτή την περίοδο καταβάλλεται ευρύτερη προσπάθεια από το Υπουργείο Γεωργίας, αξιοποιώντας και την εμπειρογνωμοσύνη ειδικών για το θέμα επιστημόνων, για ανάπτυξη πολιτικών που προωθούν την κυκλική οικονομία, μια οικονομία δηλαδή μέσα από την οποία εκμηδενίζονται ή περιορίζονται στο ελάχιστο τα απόβλητα, αφού το απόβλητο μιας διαδικασίας μπορεί να αποτελέσει πρώτη ύλη για μια άλλη διαδικασία, ανέφερε ο Υπουργός Κώστας Καδής.

Σε χαιρετισμό στην ημερίδα «Ενημερώσου και μπες κι εσύ μαζί με μας στον κύκλο…», που διοργανώνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων, ο Υπουργός τόνισε ότι στόχος είναι να ανατρέψουμε την αντίληψη ότι τα απόβλητα αποτελούν πρόβλημα, να τα εντάξουμε και πάλι στον κύκλο, με σκοπό την αξιοποίησή τους ως πόρο, δίνοντας τους αξία και ζωή.

Ο κ. Καδής σημείωσε πως η σωστή και αποτελεσματική εφαρμογή της πολιτικής αυτής, προϋποθέτει, κυρίως, την ισότιμη συμμετοχή του συνόλου των ενδιαφερομένων, αλλά και όλων των κοινωνικών ομάδων. Βασικό ρόλο στην εφαρμογή των μέτρων και δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος διαδραματίζουν οι Τοπικές Αρχές και οι μη κυβερνητικοί φορείς, πρόσθεσε.

Ο Υπουργός τόνισε ότι στόχος όλων μας είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή των πολιτών, διότι η συμβολή του καθενός είναι σημαντική.

Όραμα μας, κατέληξε, είναι η συνεχής ενίσχυση του κύκλου και της δυναμικής του, με απώτερο σκοπό την προληπτική προστασία του περιβάλλοντος, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα, ώστε η αναπτυξιακή πορεία της κοινωνίας μας να ενσωματώσει τις περιβαλλοντικές παραμέτρους, για μια πραγματικά αειφόρο και αποτελεσματική διαχείριση των πόρων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Στην αντεπίθεση οι γιατροί του δημοσίου

«Προς κυρία Έλενα Νεοκλέους: μην εκπλήττεστε για την αρνητική στάση του Κούμα. Ο άνθρωπος κάνει ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Mιλούμε για μια ομάδα 56 άχρηστων ατόμων! »
ΑΚΑ  |  09:18

Αδιάλλακτη η Τουρκία παρά τον αποκλεισμό από τα F-35

«Η γελεία αυτή ιστορία έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο να επιβεβαιώσει ότι ο άνθρωπος που ηγείται των ΗΠΑ ...»
ΑΚΑ  |  09:17

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Από τους αμπάλατους λαϊκιστές της βουλής άρχισαν τα δεινά όταν αρνήθηκαν την φορολογία 15% επί των καταθέσεων ...»
Αρμαγεδών  |  19:30

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X