ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπ. Υγείας για Μόρφου: Καμία χάρη στους Μητροπολίτες

«Τέτοιου είδους δηλώσεις κάνουν ζημιά»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου για την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό, κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής Αγρυπνίας του Αγίου Μάμαντος, το βράδυ της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης είπε «τι ωραία ασθένεια; απλά ταπεινώνει. Της λέω Παναγία μου, παρά να είμαι ένας Δεσπότης και να νομίζουν πως είμαι ο Superman και μερικοί πως είμαι και Άγιος, εν μου διάς μετά που τη γιορτή σου ένα κορωνοϊούλη και παρά να είμαι ένας φαντασμένος υγιής, καλύτερα ένας ταπεινωμένος και ασθενής. Και η Παναγία μας άκουσε».

Χαρακτήρισε μάλιστα τα συμπτώματα που είχε πολύ ήπια, λέγοντας ότι ήταν «σαν να μου έδωσε άδεια η Παναγία για να ξεκουραστώ, βλέπετε η φωνή μου ανανεώθηκε και τα πόδια μου ανανεώθηκαν».

Αναφέρθηκε τέλος, σε συνομιλία του με τη Γερόντισσα Γαλακτία, στην οποία ανέφερε πως ο κόσμος θέλει να ακούει τις ομιλίες του. Όπως είπε, την ρώτησε «τι να τους λέω;» και η ίδια του απάντησε, «τα βρώμικα, αυτά που θα φέρουν τις αρρώστιες, τις ενεσάρες και τον πόλεμο».

Κληθείς να σχολιάσει της δηλώσεις του Μητροπολίτη, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας ανέφερε ότι τέτοιου είδους δηλώσεις κάνουν ζημιά, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει καμία χάρη στους Μητροπολίτες, κάτι που δεν είχαμε τα τελευταία χρόνια».

Υπό την καθοδήγηση του Γενικού Εισαγγελέα, πρόσθεσε, έχει οδηγηθεί στο δικαστήριο ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου και για τον Μητροπολίτη Μόρφου ο Γιώργος Σαββίδης τον ενημέρωσε πως «θα εφαρμοστούν οι νόμοι, όπως εφαρμόζονται για όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση