ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΑΜ - ΓΕΕΦ: Εξετάζουν τα σενάρια για τη φετινή κατάταξη των νεοσυλλέκτων

Η πρόταση θα είναι έτοιμη γύρω στα μέσα Απριλίου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τα διάφορα σενάρια για τη φετινή κατάταξη των νεοσυλλέκτων στην Εθνική Φρουρά, η οποία ενδεχομένως να επηρεαστεί από την κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, εξετάζουν το Υπουργείο Άμυνας και το Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ).

Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Χρίστος Πιερή στο ΚΥΠΕ, το όλο ζήτημα είναι υπόψιν του Υπουργείου, εκπρόσωποι του οποίου, μαζί με επιτελείς του ΓΕΕΦ έχουν συγκροτήσει κοινή Επιτροπή, η οποία βρίσκεται αυτό το διάστημα σε συνομιλίες και επαφές θέτοντας στο τραπέζι τα διάφορα σενάρια για τη φετινή κατάταξη.

Η κοινή Επιτροπή όπως είπε στο ΚΥΠΕ, ετοιμάζει πρόταση με όλα τα πιθανά σενάρια για την κατάταξη. Η πρόταση θα είναι έτοιμη και ενώπιον του Υπουργού Άμυνας Σάββα Αγγελίδης γύρω στα μέσα Απριλίου.

Τα σενάρια αυτά, όπως δήλωσε ο κ. Πιερή στο ΚΥΠΕ, βασίζονται ουσιαστικά στο πότε θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί η φετινή σχολική περίοδος. Αυτό γιατί η κατάταξη στην ΕΦ των νεοσυλλέκτων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις προεισαγωγικές εξετάσεις για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα Κύπρου και Ελλάδας, τις αποφοιτήσεις των μαθητών καθώς και τον τελικό βαθμό απολυτηρίου. Το τελευταίο έχει τη δική του σημασία για τα σώματα στα οποία θα καταμεριστούν οι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες.

Επίσης, πολλά θα εξαρτηθούν και από την κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς οι εξετάσεις για εισαγωγή στα ελληνικά και κυπριακά πανεπιστήμια θα εξαρτηθεί και από την πορεία της Πανδημίας και στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ, η Επιτροπή του Υπουργείου και του ΓΕΕΦ, έχοντας όλα αυτά τα διαφορετικά δεδομένα ενώπιον της, ετοιμάζει τις διάφορες εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την επανέναρξη και ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς. Μόλις υπάρξει απόφαση και επίσημη ανακοίνωση για το πότε επαναρχίζει και τελειώνει η σχολική χρονιά και οι εξετάσεις, θα υπάρξει και η ανακοίνωση για το πότε και το πώς θα γίνει η φετινή κατάταξη των νεοσυλλέκτων.

Ένα ακόμα ζήτημα που βρίσκεται στο τραπέζι είναι και η απόλυση της σειράς που υπηρετεί αυτή τη στιγμή στην ΕΦ. Ωστόσο, είναι πολύ απομακρυσμένο το σενάριο να επηρεαστεί η απόλυση τους καθώς για να γίνει κάτι τέτοιο η κατάταξη θα πρέπει να γίνει μετά το καλοκαίρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση