ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπερχείλισε και η Καλαβασός (φωτος)

Σκόρπησε χαρά στους κάτοικους της επαρχίας Λάρνακας

Newsroom K

Αλλο ένα φράγμα της Κύπρου υπερχείλισε, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την θετική εικόνα που παρουσιάζει φέτος η Κύπρος, όσον αφορά την πολυομβρία. Το φράγμα της Καλαβασού, το οποίο πριν από μερικές ημέρες ήταν σε οριακά επίπεδα, επιτέλους υπερχείλισε, σκορπώντας χαρά στους κάτοικους της επαρχίας Λάρνακας, αλλά και σε όλη την Κύπρο.

Πολίτες που βρέθηκαν στην περιοχή, απαθανάτισαν το ευχάριστο γεγονός και ανάρτησαν τις φωτογραφίες στην ομάδα «Καιρόφιλοι Κύπρου»:

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της κοινότητας της Καλαβασού, το σημαντικό υδατικό έργο, το φράγμα, το οποίο κατασκευάστηκε πάνω στον Βασιλικό ποταμό, συμβάλλει στην άρδευση σημαντικής έκτασης γης. Το συγκεκριμένο έργο έλαβε χώρα μεταξύ των ετών 1983 με 1985, έχει ύψος πενήντα επτά μέτρα, μήκος δυο χλμ, και επιφάνεια οχτακόσια εβδομήντα πέντε χιλιάδες τμ. Το φράγμα της Καλαβασού μαζί μ’ αυτό του Διπόταμου θεωρούνται η «κύρια πηγή άρδευσης του υδατικού έργου Βασιλικού-Πεντάσχοινου».

Επίσης, χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς η παράδοση που σχετίζεται με τον ποταμό Βασιλικό. Συγκεκριμένα, η Αγία Ελένη ενώ επέστρεφε από τα Ιεροσόλυμα προσάραξε στο ποταμό Τέτιο, που μετονομάστηκε σε Βασιλικό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Νεοκλής Συλικιώτης: Μήνυμα επανένωσης η ψήφος των Τ/κ

«Η παπαγαλία του ΑΚΑ που άλλο που να κατηγορεί τον οποιοδήποτε του ΑΚΕΛ και ποτέ του να μην εκφέρει άποψη ...»
Giannos  |  15:17

Άντρος Κυπριανού: Η δεξιά εξυμνεί την Ευρώπη αλλά αγνοεί τις υποδείξεις της

«Κατάντησε παπαγαλία κάποιοι σαν τον ΑΚΑ να κατηγορούν τον οποιοδήποτε του ΑΚΕΛ λέει κάτι, ανεξάρτητα ...»
Giannos  |  11:25

Νεοκλής Συλικιώτης: Μήνυμα επανένωσης η ψήφος των Τ/κ

«Και μετά ξύπνησες κ. Συλικιώτη?»
ΑΚΑ  |  11:07

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X