ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΕΣ: Ειδική Επιτροπή για παραχώρηση ειδικής άδειας εισόδου

Τα αιτήματα πρέπει να διαβιβάζονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: Covid19@crmd.moi.gov.cy

Newsroom K

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνει ότι με βάση το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας και Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου έχει συσταθεί Ειδική Επιτροπή για να εξετάζει αιτήματα για παραχώρηση ειδικής άδειας εισόδου προσώπων από χώρες που δεν εμπίπτουν στις Κατηγορίες Α και Β, σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των χωρών, βάσει της εκτίμησης κινδύνου, όπως αυτές ανακοινώνονται από το Υπουργείο Υγείας και αφορούν στις πιο κάτω περιπτώσεις:

(1) πρώτου βαθμού συγγενών προσώπων που διαμένουν νόμιμα στη Δημοκρατία και/ή που δραστηριοποιούνται οικονομικά στη Δημοκρατία (σύζυγος, παιδιά, γονείς) για σκοπούς επανένωσης οικογενειών και

(2) προσώπων, ανεξαρτήτως υπηκοότητας που η άφιξή τους στη Δημοκρατία είναι αναγκαία για σκοπούς υλοποίησης έργων του δημοσίου ή για άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Μετά την εξασφάλιση της ειδικής άδειας από την Επιτροπή τα πρόσωπα αυτά θα πρέπει οπωσδήποτε να εξασφαλίσουν και την «Κυπριακή Κάρτα Πτήσης (CyprusFlightPass) μέσω της ειδικής διαδικτυακής ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διευκρινίζεται ότι oλες οι μεταναστευτικές διατυπώσεις παραμένουν σε ισχύ και για αυτό θα πρέπει να ακολουθούνται οι νενομισμένες διαδικασίες με βάση των περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Νόμο. Για παράδειγμα, εάν απαιτείται θεώρηση εισόδου στη Δημοκρατία, άδεια εισόδου και εργασίας κλπ, αυτή θα πρέπει να εξασφαλισθεί από τις αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας.

Τονίζεται ότι τα πρόσωπα που επιθυμούν να αφιχθούν στην Κύπρο θα πρέπει να προβαίνουν έγκαιρα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλίσουν όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις και άδειες.

Τα αιτήματα για παραχώρηση ειδικής άδειας από την Επιτροπή πρέπει να διαβιβάζονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: Covid19@crmd.moi.gov.cy και να περιλαμβάνουν απαραίτητα τα πιο κάτω στοιχεία του αιτητή:

(1) Χώρα Προέλευσης

(2) Ονοματεπώνυμο (όπως αυτό παρουσιάζεται στο Διαβατήριο ή στο Δελτίο Ταυτότητας)

(3) ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ

(4) ΑΡΙΘΜΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Καθ. Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και ο Καθ. Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας, ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
#alumnistories – Interior Design

#alumnistories – Interior Design

Να είσαι διακοσμητής δεν είναι ένα εύκολο επάγγελμα… είναι όμως πολύ ενδιαφέρον.
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
X