ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υποστήριξη Οικολόγων στη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού

Ο πολιτισμός υπόθεση όλων λέει ο Προδρόμου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο πολιτισμός είναι υπόθεση όλων και δεν υπάρχει ανάγκη να κομματικοποιείται δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου έπειτα από συνάντησή του σήμερα με τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπο Θεοπέμπτου με αντικείμενο τη δημιουργία του Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Ο κ. Θεοπέμπτου είπε πως το Κίνημα θα σταθεί δίπλα στο Υπουργείο, υποστηρίζοντας τη δημιουργία του Υφυπουργείου Πολιτισμού, ενώ παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη και για δημιουργία Υφυπουργείου Περιβάλλοντος.

Ο κ. Προδρόμου στις δηλώσεις του χαρακτήρισε τη συνάντηση πολύ καλή και είπε πως αυτή αφορούσε την απόφαση της Κυβέρνησης για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού και την προεργασία που γίνεται αυτό τον καιρό στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας "για να παρουσιάσουμε το νομοθετικό πλαίσιο και να υλοποιηθεί αυτή η απόφαση της Κυβέρνησης".

"Είναι πραγματικά ένα πολύ σημαντικό βήμα το να δημιουργήσουμε ένα κυβερνητικό βραχίονα ανεξάρτητο, ξεχωριστό για τον πολιτισμό, για να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη σημασία και να έχουμε πιο συγκροτημένες πολιτικές. Στη συνάντηση έχουμε ακούσει απόψεις και πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από τον κ. Θεοπέμπτου και τους συνεργάτες του και είναι πολύ θετικό το ότι έχουμε τη δυνατότητα, μέσα από τις διαβουλεύσεις με τις πολιτικές δυνάμεις - και στη συνέχεια και με οργανωμένους φορείς και με προσωπικότητες και με τον χώρο του πολιτισμού - να διαμορφώσουμε ένα νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο θα έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, διότι ο πολιτισμός, ειδικά για μια χώρα όπως η Κύπρος, με τις ρίζες, την ιστορία, την παράδοση, είναι υπόθεση όλων και δεν υπάρχει ανάγκη να κομματικοποιείται", σημείωσε.

Ο κ. Προδρόμου ευχαρίστησε τον κ. Θεοπέμπτου, σημειώνοντας πως θα παραμείνουν σε διάλογο και πως θα ενημερώσουν στη συνέχεια και για τη νομοτεχνική επεξεργασία που έχει ξεκινήσει. Πρόσθεσε πως ελπίζει ότι σύντομα θα έχουμε ένα Υφυπουργείο Πολιτισμού.

Ο κ. Θεοπέμπτου από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Υπουργό και τους συνεργάτες του για την επίσκεψη στο Κίνημα. Ανέφερε πως το θέμα του πολιτισμού ήταν πάντα ψηλά στην ατζέντα τους, και πως τα θέματα που έχουν συζητήσει για τη δημιουργία του Υφυπουργείου Πολιτισμού τους ικανοποιούν.

«Είναι θέματα τα οποία κυνηγούσαμε σαν Κίνημα εδώ και πολλά χρόνια, ιδιαίτερα τη μεταφορά ορισμένων τμημάτων και δραστηριοτήτων από άλλα Υπουργεία και ημικρατικούς οργανισμούς, για αυτό θα σταθούμε δίπλα στο Υπουργείο, θα υποστηρίξουμε τη δημιουργία του Υφυπουργείου Πολιτισμού», ανέφερε.

Είπε πως το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επιμένει και στην ανάγκη να δημιουργηθεί και το Υφυπουργείο Περιβάλλοντος «το οποίο είναι τόσο σημαντικό», όπως σημείωσε.

«Η δημιουργία που έχει να κάνει το Υφυπουργείο Πολιτισμού είναι πολλή, έχουμε πολλά οργανωτικά πράγματα τα οποία έχουμε να κάνουμε και για αυτό εμείς είμαστε στη διάθεση του Υπουργείου, και στην Κυβέρνηση και στη Βουλή και στην ετοιμασία των προϋπολογισμών και οποιαδήποτε άλλη συνεργασία για να προωθηθεί το θέμα», ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Οι διαφορετικές απόψεις, που φέρεται να εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, έχουν αναζωπυρώσει τα σενάρια αποχώρησής του από την κυβέρνηση .

Χάθηκε προς την κάλπη το SafePass

Η καλή επιδημιολογική εικόνα και το παρασκήνιο πίσω από την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε εξωτερικούς χώρους
Του Απόστολου Τομαρά
 |  ΥΓΕΙΑ