ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπόθεση fake news από Φαίδωνος διερευνά η Αστυνομία

Με ανάρτηση του στο Facebook έκανε λόγο για παραλήψεις και ενέργειες σε σχέση με εμπόρους ναρκωτικών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

H Αστυνομία Κύπρου διερευνά υπόθεση fake news εναντίον του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος και αναμένεται να τον καλέσει για κατάθεση αναφορικά με ανάρτηση του σχετικά με εμπόρους ναρκωτικών και την Αστυνομία Κύπρου, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Η δημοσίευση του κ. Φαίδωνος έγινε την 1η Νοεμβρίου του 2019 στον προσωπικό στο λογαριασμό στο fb, σύμφωνα με την οποία “με βάση πρόσφατο περιστατικό, η ηγεσία της Αστυνομίας Κύπρου με ενέργειες και παραλήψεις της επιτρέπει σε συγκεκριμένους εμπόρους ναρκωτικών να διαφεύγουν τις συνέπειες του νόμου. Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα συμβαίνει αυτό;”.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, με την ανάρτησή του αυτή, ο Δήμαρχος Πάφου διαπράττει το αδίκημα της δημοσίευσης ψευδών ειδήσεων, με βάση το άρθρο 50 κεφ. 154 του ποινικού κώδικα.

Βάσει του συγκεκριμένου άρθρου «οποιοσδήποτε δημοσιεύει με οποιοδήποτε μορφή ψευδείς ειδήσεις ή πληροφορίες, που δύνανται να κλονίσουν τη δημόσια τάξη ή την εμπιστοσύνη του κοινού προς το κράτος ή τα όργανα του ή να προκαλέσουν φόβο ή ανησυχία στο κοινό ή να παραβλέψουν με οποιοδήποτε τρόπο την κοινή ειρήνη και ευταξία, είναι ένοχος πλημμελήματος και τιμωρείται με φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τα δύο χρόνια ή με χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις 2,562 ευρώ ή και με τις δυο αυτές ποινές».

Με βάσει το άρθρο αυτό του ποινικού κώδικα, έχει σχηματιστεί φάκελος εναντίον του Δημάρχου Πάφου και αναμένεται να κατηγορηθεί γραπτώς εντός των ημερών και να οδηγηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου.

Απάντηση Δημάρχου Πάφου στο θέμα της διάδοσης ψευδών ειδήσεων

Απάντηση δίδει ο Δήμαρχος Πάφου στο θέμα της διάδοσης ψευδών ειδήσεων, ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ σχετικά με την υπόθεση fake news που διερευνά η Αστυνομία Κύπρου εναντίον του.

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως η προσπάθεια προσδιορισμού μιας δημόσιας τοποθέτησης επί ενός σοβαρότατου κοινωνικού προβλήματος ως διάδοση ψευδών ειδήσεων πρέπει να ανησυχεί τον κάθε υγιώς σκεπτόμενο πολίτη.

Εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι "δημόσια σχόλια, καλόπιστα και με καλή πίστη, έστω και επικριτικά, ενεργοποιούν διαδικασίες εκ μέρους της Αστυνομίας, για να διερευνήσει δήθεν διάδοση ψευδών ειδήσεων".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Η αποτυχία στις ΑΠΕ φέρνει αυξήσεις τα καύσιμα

«Ριάλια να φαν τζ’ οι όρνιθες ……………. Αυτό σκέφτηκα διαβάζοντας την είδηση για την επί θύραις αύξηση ...»
YIANNOULIS  |  10:14

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X