ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Ειδοποίησα το ασθενοφόρο» υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης των σκύλων

H άτυχη Petrana Milchova Nikolova βρέθηκε τραυματισμένη από τον κατηγορούμενο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε διάστημα τριών λεπτών μετά την ανεύρεση της 46χρονης από την Βουλγαρία Petrana Milchova Nikolova από τον 27χρονο, ο νεαρός κάλεσε στη σκηνή ασθενοφόρο για την διακομιδή της στο ΓΝ Πάφου, σύμφωνα με τα παραδεκτά γεγονότα που κατατέθηκαν και εγκρίθηκαν σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο.

Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίστηκε με την κατάθεση παραδεκτών γεγονότων σύμφωνα με τα οποία η θανούσα τέως από την Βουλγαρία είχε φτάσει στην Κύπρο με τον σύντροφο της Ιβάν στις 15.2.2018.

Ο σύντροφος της Petrana Milchova Nikolova είχε βρει εργασία ενώ η ίδια αναζήτησε εργασία στα ξενοδοχεία της περιοχής. Το ζεύγος διέμενε σε λυόμενο υποστατικό εντός του ακινήτου.

Ο γεωργικός κλήρος έχει παραχωρήσει στον παππού του κατηγορούμενου το συγκεκριμένο μέρος το οποίο διαχειρίζονταν τα δύο παιδιά του ο Ηρόδοτoς Ηλία, ο Θεμιστοκλής Ηλία και ο γαμπρός του Ευγένιος Παναγιώτου πατέρας του κατηγορούμενου.

Όπως αναφέρθηκε ο πατέρας του κατηγορούμενου δημιούργησε μηχανουργείο το οποίο κατά ουσιώδη χρόνο τo διαχειρίζετο ο κατηγορούμενος. 

Το μέρος του κλήρου εντός του οποίου βρίσκεται το μηχανουργείο είναι το βορειότερο από τα τρία. Νοτιότερα υπάρχει το υποστατικό εντός του οποίου διέμενε η θανούσα με το σύντροφο της. Η είσοδος και έξοδος του ζεύγους των Βουλγάρων γίνονταν από κάγκελο χρώματος πορτοκαλί.Τέλος ακόμη πιο νότια είναι το 3ο μέρος του κλήρου που διαχειρίζονταν ο Θεμιστοκλής Ηλία.

Το πρωί της 22ης Φεβρουαρίου του 2018 ο Ιβάν πήγε στην εργασία του και η θανούσα πήγε προς αναζήτηση εργασίας σε διάφορα ξενοδοχεία στην περιοχή.

Περί την ώρα 11:15 θεάθηκε να βγαίνει από το ξενοδοχείο Αλιάνθων στο οποίο είχε όπως φαίνεται μεταβεί για εξεύρεση εργασίας.

Ακολούθως στις 11:45 θεάθηκε γυναίκα να περπατάει πλησίον του χώρου που ανεβρέθηκε τραυματισμένη η θανούσα.

Στις 12:30 η θανούσα ανεβρέθηκε τραυματισμένη από τον κατηγορούμενο εντός του κλήρου με αριθμό 15. Ο κατηγορούμενος ειδοποίησε άμεσα την Αστυνομία σε διάστημα τριών λεπτών και συγκεκριμένα στις 12.33.

Από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα διαφάνηκε ότι ο 27χρονος από κινητό τηλέφωνο της εταιρείας MTN που είχε στην κατοχή του και κατά τον ουσιώδη χρόνο μέσα σε διάστημα 2 με 3 λεπτών κάλεσε ασθενοφόρο. Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε ασθενοφόρο στην περιοχή και ο κατηγορούμενος κατεύθυνε το ασθενοφόρο στο συγκεκριμένο σημείο που βρισκόταν τραυματισμένη η Petrana. Όταν η νοσηλεύτρια πλησίασε την 46χρονη αυτή της ανέφερε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει και τις δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ακολούθως μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου γύρω στη 13:00 και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης της διαπιστώθηκε ο θάνατος της από τους επί καθήκοντι ιατρούς.

Επιπρόσθετα επί της σορού της θανούσας έγιναν πέντε μεταθανάτιες εξετάσεις από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέτα, Νικόλα Χαραλάμπους. Επίσης από τον Νικόλα Χαραλάμπους στην παρουσία του κτηνίατρου Γιώργου Δημητρίου. Την 1η Μαρτίου του 2018 από τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους στην παρουσία του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού εκ μέρους της οικογένειας της θανούσας. Ακόμη την 2η Μαρτίου του 2018 από τον Νικόλα Χαραλάμπους στην παρουσία του Μάριου Ματσάκη και του κτηνιάτρου Γιώργου Δημητρίου. Τέλος στις 14 Μαρτίου του 2018 από τους ιατροδικαστές Χαρά Σπηλιοπούλου Καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ και Κοσμήτορα των Επιστημών Υγείας και τον ιατροδικαστή Ανδρέα Μαρμερίδη.

Ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου ανέφερε πως κατόπιν συνεννόησης με τον συνήγορο υπεράσπισης του 27χρονου δικηγόρο Ηλία Στεφάνου αποφάσισαν από κοινού την καταχώρηση τεκμηρίων και κάποια παραδεκτά γεγονότα με σκοπό την εξοικονόμιση  δικαστικού χρόνου.

Στην σημερινή δικαστική διαδικασία καταχωρήθηκαν ως τεκμήριο φωτογραφίες σκηνής που λήφθηκαν από τον αστυφύλακα 3416 Παύλο Εκτορίδη στις 22.2.2018.

Ακολούθως ο αστυφύλακας 1830 Γ. Παπαριστοδήμου κατάθεσε ενώπιον του Δικαστηρίου κάποια τεκμήρια, ανάμεσα στα οποία τρίχες εκ των οποίων μια ζωική και μια ανθρώπινη.

Ακόμη αναφέρθηκε πως το συγκεκριμένο τεκμήριο με αριθμό 73 δεν μπορεί να ταυτιστεί με τρίχα των σκύλων που είχε στην κατοχή του ο κατηγορούμενος.

Επίσης ως παραδεκτό γεγονός εγκρίθηκε από το Δικαστήριο ότι ο 27χρονος είχε στην κατοχή του πέντε σκυλιά ράτσας Rottweiler τα οποία φυλάσσονται σε κλουβιά πλησίον του μηχανουργείου που διατηρεί τα οποία φρόντιζε για περίοδο των δύο ετών. 

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκε εκ νέου σήμερα ο 27χρονος ιδιοκτήτης σκύλων Rottweiler  που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας και της 3ης κατηγορίας που προστέθηκε, αυτή της παράλειψης  προφύλαξης έναντι πιθανού κινδύνου από κάτοχο ζώου ο οποίος με τέτοιο αλόγιστο τρόπο , βεβιασμένο ή αμελή θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή ή είναι ενδεχόμενο να προκαλέσει σωματική βλάβη σε άλλον όπως  ορίζεται από το άρθρο 236.

Στην σημερινή διαδικασία ο δικηγόρος Ηλίας Στεφάνου παρουσιάστηκε με τις δικηγόρους Κατερίνα Σοφοκλέους και Ιωσηφίνα Ιωάννου.
Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, την 46χρονη Petrana φέρεται να κατασπάραξαν δύο σκύλοι ράτσας Rottweiler ,στις 22 Φεβρουαρίου σε αγροτική περιοχή στην Γεροσκήπου.

Ο 27χρονος έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, δηλαδή έχει υπογράψει εγγύηση με αξιόχρεο εγγυητή ύψους 100 χιλ. ευρώ, παρέδωσε τα ταξιδιωτικά έγγραφα, το όνομα του τοποθετήθηκε στο stop list,και κάθε μέρα παρουσιάζεται στον κεντρικό αστυνομικό σταθμό Πάφου. Επιπρόσθετα οι σκύλοι του 27χρονου είναι στους όρους να φέρουν φίμωτρο και λουρί.

Η υπόθεση ορίστηκε για συνέχιση της ακροαματικής διαδικασίας  τις ημερομηνίες 26.2.2019, 4.3.2019,5.3.2019, 15.3.2019 και 22.3.2019.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Το πρωτόκολλο της ΚΟΠ πλέον αμφισβητείται έντονα, όπως και η δυνατότητα τήρησής του από τις ομάδες (Φωτογραφία: ΚΥΠΕ).

Ο κορωνοϊός προ κενής εστίας

Το ποδόσφαιρο απεδείχθη η κερκόπορτα του κορωνοϊού στην Κύπρο, με τις αρμόδιες αρχές να τρέχουν πίσω από τα γεγονότα
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ
X