ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:55
 

Υπόθεση Petrana: O σκύλος είχε δαγκώσει και παιδάκι

Ο σκύλος που κατείχε ο 27χρονος στην Πάφο δάγκωσε παιδάκι στο πάνω μέρος του δεξιού ποδιού

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Νέο περιστατικό δαγκώματος σκύλου ιδιοκτησίας του 27χρονου κατατέθηκε σήμερα στο Δικαστήριο.

Mε την προσκόμιση νέων μαρτύρων κατηγορίας του Γιώργου Πολυβίου Γυμναστή και Διαχειριστή των Γηπέδων Futsal με την ονομασία Ολύμπικο στην περιοχή της Γερσκήπου και του Γιώργου Δημητρίου Κτηνιατρικού λειτουργού που εργάζεται από το 2010 στις κτηνιατρικές υπηρεσίες του Κράτους, συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο η υπόθεση του θανάτου της Petrana Milchova Nikolova.

Στην σημερινή δικάσιμο ο μάρτυρας Γιώργος Πολυβίου αναφέρθηκε σε περιστατικό όπου σκύλος που κατείχε ο 27χρονος κατηγορούμενος Μάριος Παναγιώτου δάγκωσε παιδάκι στο πάνω μέρος του δεξιού του ποδιού που μετέβη στην περιοχή για προπόνηση.

Ο κ.Πολυβίου ανέφερε στο Δικαστήριο ότι σε κάποια ημερομηνία, ένα χρόνο πριν το περιστατικό της Petrana, μετά το τέλος προπόνησης ένας εκ των σκύλων του Μάριου Παναγιώτου δάγκωσε παιδάκι στο πόδι που βρίσκονταν στο γήπεδο για προπόνηση. Αναγνώρισε μάλιστα τους σκύλους από φωτογραφικό υλικό που του υπέδειξε ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής, Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου.

Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας ανέφερε, πως δύο σκυλιά περιφέρονταν γύρω από την συρμάτινη περίφραξη του γηπέδου παρακολουθώντας την μπάλα που έπαιζαν τα παιδιά εντός του γηπέδου. Τα παιδιά που θεώρησαν ότι τα σκυλιά ήταν φιλικά άνοιξαν την πόρτα και τα έβαλαν εντός του γηπέδου. Στην συνέχεια ενώ έπαιζαν με τους δυο σκύλους σε κάποια στιγμή συνέβη το περιστατικό, δαγκώματος του παιδιού. Το παιδάκι μάλιστα μεταφέρθηκε στο ΓΝ Πάφου όπου ο επι καθήκοντι ιατρός του έκανε εφτά ραφές στο πόδι.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου Δικηγόρος Ηλίας Στεφάνου ανέφερε πως ο ένας σκύλος ήταν του πελάτη του ενώ ο δεύτερος που δάγκωσε το παιδάκι, ήταν σκύλος που φιλοξενούσε στο υποστατικό του ο 27χρονος για το μικρό χρονικό διάστημα των πέντε ημερών. Υπέβαλε επίσης την ότι πριν οι σκύλοι εισέλθουν εντός του γηπέδου, το συγκεκριμένο παιδάκι κλωτσούσε την περίφραξη του γηπέδου. Μετά το περιστατικό του δαγκώματος, είπε ο μάρτυρας , ο ιδιοκτήτης των σκύλων ήρθε στα γήπεδα και μετά από διακανονισμό με την μητέρα του παιδιού που είχε χαρακτηρίσει το περιστατικό ατυχές, έδωσε στην μητέρα του χρήματα για σκοπούς περίθαλψης του τραύματος.Η μητέρα μάλιστα του μικρού, είπε στον κατηγορούμενο ότι δεν είχε πρόβλημα αφού γνώριζε ότι ο γιος της ήταν ζωηρός.

Ακολούθησε η κατάθεση της μαρτυρίας του Γιώργου Δημητρίου κτηνίατρου ειδικό σε σκύλους και γάτες. Ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στις ενέργειες που έκανε ο ίδιος για τους σκύλους Rottweiler εκ των οποίων, όπως κατέθεσε στο Δικαστήριο, μόνο ο ένας είχε σήμανση. Αναφέρθηκε στην δεύτερη, τρίτη και τέταρτη ιατροδικαστικές εξετάσεις που ήταν παρών , αλλά και στις μετρήσεις των σιαγόνων των σκύλων Rottweiler με τα τραύματα της θανούσας.

Στην κυρίως εξέταση του από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας αρχής Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου, ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε σε πατημασιές που εντοπίστηκαν στην σκηνή οι οποίες όπως εξήγησε ήταν πατημασιές σκύλου, ενώ απ’ αυτές διαφάνηκε και η πορεία των σκύλων.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και σε άλλο σκύλο διασταύρωσης Λαμπραντόρ και PitBull που φυλάσσονταν σε υποστατικό από τον οποίο επίσης λήφθηκαν δείγματα.

Σε σχετική ερώτηση του κ. Χατζηκύρου κατά πόσο στο πλαίσιο των μεταθανάτιων εξετάσεων αλλά και από τα ευρήματα, την πείρα και τις ενέργειες του μάρτυρα υπάρχει πιθανότητα τα θανάσιμα τραύματα της Petrana να προκλήθηκαν από σκύλους Rottweiler που ήταν στην κατοχή του κατηγορούμενου, ο κ. Δημητρίου πιθανολόγησε ότι θα μπορούσαν να προκληθούν τα θανάσιμα τραύματα από αυτούς τους σκύλους.

Όσον αφορά νεκρό σκύλο που εντοπίστηκε στην περιοχή ο μάρτυρας απήντησε πως πρόκειται για μικρόσωμο σκύλο που δεν μπορεί να προκάλεσε τα τραύματα της θανούσας.

Την 46χρονη φέρεται να κατασπάραξαν δύο σκύλοι στις 22 Φεβρουαρίου του 2018 σε αγροτική περιοχή στην Γεροσκήπου.
Ο 27χρονος ιδιοκτήτης σκύλων Rottweiler αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας και της παράλειψης προφύλαξης έναντι πιθανού κινδύνου από κάτοχο ζώου ο οποίος με τέτοιο αλόγιστο τρόπο, βεβιασμένο ή αμελή θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή ή είναι ενδεχόμενο να προκαλέσει σωματική βλάβη σε άλλον, όπως ορίζεται από το άρθρο 236.

Η υπόθεση ορίστηκε για συνέχιση για τις αύριο 22.3.2919 και 4 .4.2019 με την αντεξέταση του κτηνιατρικού λειτουργού από τον Δικηγόρο Ηλία Στεφάνου και την προσκόμιση νέων μαρτύρων κατηγορίας.

Ο 27χρονος έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους δηλαδή έχει υπογράψει εγγύηση με αξιόχρεο εγγυητή ύψους 100 χι. Ευρώ, παρέδωσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, το όνομα του τοποθετήθηκε στο stop list ,και κάθε μέρα παρουσιάζεται στον κεντρικό αστυνομικό σταθμό Πάφου.

Επιπρόσθετα οι σκύλοι του 27χρονου είναι στους όρους να φέρουν φίμωτρο και λουρί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Στα €20,74 δισ. το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης το 2019

«Αν αποφεύγονταν διάφορα έξοδα όπως για παράδειγμα η `συντήρηση` των παρασιτικών συνοδών του προέδρου ...»
ΑΚΑ  |  09:33

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Κάντε αυτό το έτος ένα αξιοσημείωτο και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Κάντε αίτηση ...»
Martin Laura  |  16:38

#PoliticsBlog Αυτή τη λιμουζίνα ποιος θα την πάρει;

«Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ο γνωστός βουλευτής να μας έλεγε και τι στάση κράτησε όταν ο γνωστός συρφετός ...»
leo  |  13:09

#PoliticsBlog Αυτή τη λιμουζίνα ποιος θα την πάρει;

«Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ο γνωστός βουλευτής να μας έλεγε και τι στάση κράτησε όταν ο γνωστός συρφετός ...»
leo  |  13:08

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X