ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπόθεση πινακίδων Πάφου: Συνεχίστηκε με την αντεξέταση μάρτυρα κατηγορίας

Η έρευνα μου βασίστηκε στα εντάλματα πληρωμής στον τομέα οδοσήμανσης, είπε ο Εσωτερικός Ελεγκτής του Δ. Πάφου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με την αντεξέταση του μάρτυρα κατηγορίας του Εσωτερικού Ελεγκτή του Δήμου Πάφου Ιωάννη Χατζηπαναγιώτου συνεχίστηκε την Τετάρτη η διαδικασία της υπόθεσης των πινακίδων του Δ. Πάφου ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο.

Όπως κατέθεσε ο κ. Χατζηπαναγιώτου εργάζεται στον Δήμο Πάφου από τον Οκτώβριο του 2011 και κατέχει την θέση του Εσωτερικού Ελεγκτή. Τα καθήκοντα του περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την επιβεβαίωση της εφαρμογής των διαδικασιών που υπάρχουν στον Δήμο Πάφου.

Ο κ. Χατζηπαναγιώτου ανέφερε στο πλαίσιο της αντεξέτασης του από τον Δικηγόρο Σάββα Μάτσα, συνήγορο υπεράσπισης της εταιρείας ΕΤΝΑ και του Διευθυντής της, ότι προ της εργοδότησης του στον Δήμο Πάφου εργάστηκε σε ΣΠΕ ωστόσο αναγκάστηκε να αποχωρήσει αφού, όπως εξήγησε, διαπίστωσε γεγονότα και παραβίαση χρηστής διοίκησης.

Η θέση του, ωστόσο ανέφερε, απαντώντας στον κ. Μάτσα δεν του απέτρεπε να κάνει οτιδήποτε. Ζήτησε όμως ,την παραίτηση του προφορικά στον Αναπληρωτή Γραμματέα της ΣΠΕ και στον πρόεδρο του ΔΣ.

Είπε μάλιστα πως μέχρι τον Απρίλιο του 2011 εργάστηκε στην ΣΠΕ και προ της εργασίας του στην Συνεργατική εργοδοτήθηκε σε εταιρεία εντός των Δημοτικών ορίων Πάφου.

Σε σχέση με τις εργασίες που διεξάγονταν για την κατασκευή του ΣΑΠΑ ο κ. Μάτσας ανέφερε πως πολλές εργασίες διεξάγονταν εκείνη την περίοδο και συγκεκριμένα είπε πως γίνονταν ευρείας κλίμακας έργα με διαπλατύνσεις δρόμων και λοιπά.

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηπαναγιώτου είπε πως η έρευνα του βασίστηκε στα εντάλματα πληρωμής που έγιναν στο τομέα οδοσήμασης και στο που υπήρχαν ενδείξεις για κακοδιαχείριση. Παραδέχτηκε επίσης πως δεν τηρείτο αρχείο ελέγχου αντικατάστασης πινακίδων. Όσο για τις εργασίες του ΣΑΠΑ εκείνη την περίοδο θυμήθηκε , όπως είπε, ότι εργασίες διεξάγονταν στη Λέμπα, στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και στην Λεωφόρο Ελλάδος .
Επανέλαβε πως κατά το έτος 2012 ξεκίνησε αυταπέγγελτα την συλλογή στοιχείων για την ετοιμασία έρευνας προς την υπηρεσία σχετικά με τυχόν ατασθαλίες που τυχόν να υπάρχουν στο Συνεργείο Οδοσήμανσης και Χώρων Στάθμευσης του Δήμου Πάφου.

Πρόσθεσε μάλιστα πως δεν γίνονταν αντικαταστάσεις πινακίδων .

Ο Δικηγόρος διερωτήθηκε πως σε μια έρευνα δεν τηρείτε αρχείο ελέγχου για αντικατάσταση πινακίδων για όλα τα χρόνια και πώς ο ίδιος προχώρησε σε έρευνα χωρίς να γνωρίζει πόσες πινακίδες αντικαθίσταντο.
Ο μάρτυρας κατηγορίας απήντησε ότι στα εντάλματα πληρωμής δεν γίνονταν διαχωρισμός μεταξύ των πινακίδων που αντικαθίσταντο και της παραγγελίας για νέες πινακίδες. Υπήρχαν είπε παραγγελίες πινακίδων. Ανέφερε στο Δικαστήριο πως σε σχέση με την έρευνα που διενήργησε παρέδωσε αναλυτική κατάσταση αμφισβητούμενων ενταλμάτων πληρωμής, υπό μορφή έκθεσης.

Το θέμα του αρχείου είπε ο κ. Χατζηπαναγιώτου «δεν αφορά εμένα αλλά την υπηρεσία» .

Ο κ. Μάτσας είπε πως δεν επιρρίπτει ευθύνες στον μάρτυρα , ωστόσο υπέβαλε την θέση πως η τήρηση αρχείου αποτελεί αναγκαιότητα. Πρόσθεσε μάλιστα πως στις νομικές υποθέσεις τίποτα δεν “μιλά από μόνο του”.
Ο κ. Χατζηπαναγιώτου επεσήμανε και πάλι ότι μέσα από την έρευνα που έγινε ο Δήμος Πάφου παράγγελνε για κατασκευή ολοκληρωμένες πινακίδες, συμπεριλαμβανομένου και της αντανακλαστικής μεμβράνης.Άρα εξήγησε, καμία αγορά αντανακλαστικής μεμβράνης που έγινε με αναφορά στις πιο πάνω προσφορές, δεν έγινε για όφελος και χρήση από τον Δ. Πάφου.

Είπε δε, πως όπως του εξήγησε ο Επιστάτης Τεχνικών υπηρεσιών του Δ. Πάφου Χριστάκης Κυπριανού που συμμετείχε στην έρευνα για τα αντανακλαστικά που τοποθετούνταν πάνω στους πασσάλους χρησιμοποιούνταν μεμβράνες πλάτους 5,5 εκατοστών.
Ο Δικηγόρος υπέβαλε την θέση ότι πολλές αντανακλαστικές μεμβράνες που τοποθετούνταν περιμετρικά από τα στυλάκια υπέστησαν ζημιές ενώ επί του θέματος υπέδειξε στον μάρτυρα φωτογραφικό υλικό.

Ο κ. Χατζηπαναγιώτου είπε πως δεν αντιλήφθηκε κάτι τέτοιο και πως ποτέ στην ζωή του δεν είπε ψέματα .
Ερωτηθείς σχετικά για το πως ξεκίνησε την έρευνα ο μάρτυρας απήντησε πως την έρευνα την ξεκίνησε μετά από οδηγίες που έλαβε από τον Δημοτικό Γραμματέα Θέμη Φιλιππίδη και τον Οικονομικό Διευθυντή Δημήτρη Πατσαλίδη ότι στον τομέα Οδοσήμανσης πρέπει να δώσει σημασία στην αξιολόγηση των διαδικασιών. Μετά την καταγγελία από τον Δημοτικό Γραμματέα στην Αστυνομία, προέβηκε, όπως ανέφερε, σε συνεργασία με άλλα τρία πρόσωπα τους Κώστα Λιασίδη, Χριστάκη Κυπριανού και Κυριάκο Πύργο σε λεπτομερή έρευνα για τις δαπάνες του Συνεργείου Οδοσήμανσης και χώρων στάθμευσης του Δ. Πάφου κατά τα έτη 2006 με 2012.

Σε σχέση με την συμμετοχή των κυρίων Κυπριανού και Πύργου στην έρευνα ο μάρτυρας είπε πως αυτή έγινε κατόπιν υπόδειξης του Δημοτικού Γραμματέα Θέμη Φιλιππίδη.

Ο Δικηγόρος υπέβαλε την θέση ότι οι δύο υπάλληλοι του Δ. Πάφου κύριοι Κυπριανού και Πύργος ήταν ακατάλληλοι και πως η ιδιότητα του κ. Πύργου που είχε σχέσεις με συγκεκριμένη εταιρεία κατασκευής πινακίδων ιδιοκτήτρια της οποίας είναι η σύζυγος του αποκρύφτηκε, όπως ισχυρίστηκε.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι διευθυντές των εταιρειών πινακίδων ΕΤΝΑ και ΑΛΜΑ, Χρίστος Ιωάννου και Σωτήρης Αντωνιάδης και ο δημοτικός υπάλληλος Ανδρέας Νικολάου.

Όλοι οι κατηγορούμενοι απήντησαν μη παραδοχή στα αδικήματα που αντιμετωπίζουν αυτά της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς καταδολίευση, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, πλαστογραφία, απόσπαση χρημάτων με ψευδής παραστάσεις, κλοπή από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας και συγκάλυψης.

Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για συνέχιση της διαδικασίας στις 4.4.20919 στις 09:00 το πρωί με την συνέχιση της αντεξέτασης του μάρτυρα κατηγορίας Ιωάννη Χατζηπαναγιώτου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X