ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπόθεση Θανάση: Αυτοί είναι οι δύο ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν

Οι δύο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν είναι ο δικηγόρος-νομικός Θανάσης Αθανασίου και ο Ελλαδίτης Αντιστράτηγος εν Αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ κ. Λάμπρος Παππάς

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τον νομικό Θανάση Αθανασίου και τον αντιστράτηγο εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας, υπεύθυνο της δίωξης ανθρωποκτονιών, Λάμπρο Παππά, διόρισε το Υπουργικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές για την υπόθεση του θανάτου του Θανάση Νικολάου, ανακοίνωσε την Τετάρτη, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Μάριος Χαρτσιώτης, δηλώνοντας ότι, «θα διερευνηθούν τα πάντα».

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Χαρτσιώτης είπε ότι κατά τη σημερινή του συνεδρία και ασκώντας τις εξουσίες δυνάμει του περί ποινικής δικονομίας Νόμου Άρθρο 4, παράγραφος 2, το Υπουργικό Συμβούλιο προχώρησε, σχετικά με τη γνωστή υπόθεση του θανάτου του Θανάση Νικολάου, στον διορισμό δύο ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών, τον δικηγόρο/νομικό Θανάση Αθανασίου και τον Ελλαδίτη Αντιστράτηγο εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας, υπεύθυνο της δίωξης ανθρωποκτονιών, Λάμπρο Παππά.

Οι όροι εντολής θα καθοριστούν λεπτομερώς, σημείωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι, όπως έχει ήδη δηλώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας νωρίτερα, «οι όροι εντολής, πολύ γενικά, δεν θα είναι τίποτα άλλο παρά να ερευνηθεί κατά πόσο έπρεπε να έχουν γίνει συγκεκριμένες ενέργειες από το 2005 μέχρι σήμερα, και οι οποίες δεν έχουν γίνει».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι θα διερευνηθεί, ο κ. Χαρτσιώτης είπε «θα διερευνηθούν τα πάντα».

«Ακριβώς επειδή τα περιθώρια στενεύουν όπως αντιλαμβάνεστε μετά από 19 ολόκληρα χρόνια δεν υπάρχει η επιλογή του τι θα διερευνηθεί για να φτάσουμε στην πραγματική αλήθεια στο τι έγινε, και στους ενόχους», πρόσθεσε.

Επανέλαβε ότι θα ερευνηθούν τα πάντα, σημειώνοντας ότι, είναι να τραγικό, ευαίσθητο θέμα και πρέπει να λήξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προκειμένου όλοι να είναι ευχαριστημένοι «και επιτέλους να αναπαυθεί η ψυχή και του Θανάση αλλά και της οικογένειάς του». 

Ανδριάνα Νικολάου για διορισμό ποινικών ανακριτών: «Η τελευταία μας ελπίδα»

Ως «η τελευταία μας ελπίδα» χαρακτήρισε την πολιτική απόφαση για διορισμό δύο ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών σχετικά με την υπόθεση του Θανάση Νικολάου η μητέρα του Ανδριάνα Νικολάου.

Μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του ΑΝΤ1, η κα Ανδριάνα ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σημείωσε ότι του έχει πλήρη εμπιστοσύνη. Ακόμη, σημείωσε πως «είναι η τελευταία μας ελπίδα ως προς το τι φταίει και μας ταλαιπώρησαν τόσα χρόνια».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση