ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπόθεση Θανάση: Ποιες προκλήσεις θα αντιμετωπίσουν οι ποινικοί ανακριτές

Τι ανέφερε ο ένας εκ των δύο ποινικών ανακριτών, Θανάσης Αθανασίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό σε συνάρτηση με μαρτυρικό υλικό που μπορεί να χάθηκε αποτελούν τα μεγαλύτερα εμπόδια που θα αντιμετωπίσουν οι δύο ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο για την υπόθεση Θανάση Νικολάου.

Όπως ανέφερε ο ένας εκ των δύο ποινικών ανακριτών, Θανάσης Αθανασίου, στην εκπομπή του Ant1, «Μέρα Μεσημέρι», «το έργο των ποινικών ανακριτών, αποκλειστική ευθύνη έχει να καταλήξουμε ειδικότερα σε αυτό το στάδιο που βρίσκεται τώρα αυτή η πονεμένη υπόθεση σε ευρήματα, κατά πόσο μπορεί να τεκμηριωθεί ότι πρόσωπα διέπραξαν ποινικά αδικήματα. Εμείς με το που θα λάβουμε τους όρους εντολής, σύμφωνα με αυτούς θα προχωρήσουμε και στις ανάλογες ενέργειες». Συνεχίζοντας δήλωσε, «έχουμε ετοιμάσει επιστολή που θα αποστείλουμε στον Αρχηγό Αστυνομίας και στη Νομική Υπηρεσία, ώστε να μας εφοδιάσουν με όλα τα έγγραφα που έχουν ληφθεί και με όλο το μαρτυρικό υλικό που υπάρχει για αυτή την υπόθεση. Θα αποταθώ και στο δικαστήριο Λεμεσού για να λάβουμε τα πρακτικά της θανατικής ανάκρισης, όπου εκδόθηκε πρόσφατα η απόφαση και αμέσως θα κατέλθει στην Κύπρο ο κ. Παππάς, ούτως ώστε να θέσουμε τις προτεραιότητες για να προχωρήσουμε στη διερεύνηση της υπόθεσης». 

Ερωτηθείς αν δυσκολεύει το έργο τους η έλλειψη μαρτυρικού υλικού ή ότι πέρασαν 19 χρόνια από το περιστατικό, ο κ. Αθανασίου απάντησε «σίγουρα η πάροδος του μεγάλου χρονικού διαστήματος από τότε μέχρι και σήμερα είναι ένας τεράστιος εχθρός, όμως δεν μπορεί να παραμείνει οτιδήποτε χωρίς διερεύνηση από τη στιγμή που μπορούμε να εισχωρήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο σε οτιδήποτε για να εξεύρουμε μαρτυρία έστω και σε αυτό το στάδιο».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση