ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπόθεση Θανάση: Σπάει τη σιωπή του ο Σταυριανός - Ζητά προστασία από την Αστυνομία

Επιβεβαιώνει ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Για πρώτη φορά μέσω επιστολών τοποθετείται ο ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός για την υπόθεση του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», με επιστολές του κάνει λόγο για παραβίαση της δίκαιης δίκης και των δικαιωμάτων του ενώ αναφέρει πως κρίθηκε και καταδικάστηκε πριν ακουστεί τόσο από τους ποινικούς ανακριτές όσο και από τον Τύπο. 

Σημειώνεται πως η επιστολή εστάλη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Γενικό Εισαγγελέα με κοινοποίηση τον Αρχηγό Αστυνομίας.

Εξάλλου ο ιατροδικαστής ζητά την προστασία της Αστυνομίας αφού σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε προκύπτουν θέματα για την ασφάλειά του.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, επιβεβαίωσε ότι ο εν λόγω ιατροδικαστής απέστειλε επιστολή στον Αρχηγό Αστυνομίας. 

Ερωτηθείς για το ποιες θα είναι οι ενέργειες των Αρχών, ο κος. Ανδρέου ανέφερε πως θα αξιολογηθεί από την ομάδα επιτροπής αξιολόγησης κινδύνου της Αστυνομίας αν προκύπτουν θέματα ασφάλειας και θα προχωρήσουν στις ανάλογες ενέργειες.

Το πόρισμα δείχνει ευθύνες στον ιατροδικαστή

Το ογκωδέστατο πόρισμα, το οποίο αποτελείται από 92 σελίδες, ρίχνει ευθύνες σε τρεις αστυνομικούς και στον ιατροδικαστή.

Ο εν λόγω ιατροδικαστής, σύμφωνα με τα γεγονότα, κλήθηκε και διεξήγαγε νεκροψία στο σημείο, ωστόσο, ετοίμασε έκθεση μετά από 9 μήνες. Αυτός αποφάνθηκε ότι ο θάνατος του 26χρονου, προήλθε από εσωτερικά τραύματα συνέπεια πτώσης από ύψος, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχαν τρίτα πρόσωπα αναμεμιγμένα. Επίσης, στην έκθεσή του σημείωνε ότι δεν υπήρχαν υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια, αλλά επρόκειτο για αυτοκτονία.

Σημειώνεται πως τόσο οι αστυνομικοί στους οποίους αποδίδονται ευθύνες όσο και ο ιατροδικαστής δεν είναι εν ενεργεία καθώς έχουν αποσυρθεί από τα καθήκοντά τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση