ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπουργείο Εξωτερικών: Σχέδιο Ταξιδιωτικής Οδηγίας για την Ιταλία

Παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 στην Ιταλία με μέχρι στιγμής 219 κρούσματα και 5 θανάτους

Newsroom K

Το Υπουργείο Εξωτερικών πληροφορεί ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ιταλία.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακήρυξε το ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού (COVID-19) ως έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας. Παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 στην Ιταλία με μέχρι στιγμής 219 κρούσματα και 5 θανάτους, με τα περισσότερα κρούσματα να διαπιστώνονται στη Λομβαρδία και στο Βένετο. Το Υπουργείο Εξωτερικών συνιστά την αποφυγή ταξιδιού στις πιο πάνω περιοχές.

Ιδιαιτέρως αυστηρά μέτρα έχουν ληφθεί στις περιοχές της Βόρειας Ιταλίας όπου έχουν σημειωθεί τα περισσότερα περιστατικά, και έχει απαγορευθεί η είσοδος και έξοδος σε 11 κοινότητες, με την αστυνομία να ελέγχει τις μετακινήσεις (o' Euganeo, Codogno, Castiglione d'Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano). Ειδικότερα στις περιοχές της Λομβαρδίας και του Βένετο έχει αποφασιστεί το προσωρινό κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων -έως τις 29 Φεβρουαρίου για την Λομβαρδία και την 1η Μαρτίου για το Veneto-, η απαγόρευση συγκεντρώσεων σε δημόσιους χώρους, η απαγόρευση εκδηλώσεων, η αναβολή παραστάσεων και διεξαγωγής θεαμάτων, ο περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας χώρων εστίασης και γενικότερα χώρων δημοσιονομικού ενδιαφέροντος, ενώ έχουν σταματήσει οι εορτασμοί του καρναβαλιού τόσο στη Βενετία όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Βένετο και του Πεδεμοντίου.

Οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας που βρίσκονται προσωρινά ή διαμένουν στη Ιταλία προτρέπονται να είναι προσεκτικοί, να παρακολουθούν τα τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης για τις εξελίξεις όσον αφορά τον COVID-19, να ακολουθούν τις σχετικές οδηγίες των αρχών της Ιταλίας και να μεριμνούν για ατομικά μέτρα προστασίας, ως υποδείξεις των ιταλικών Αρχών και των διεθνών αρχών Υγείας.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οι Κύπριοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα κάτωθι τηλέφωνα ή/και να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.oikade.gov.cy για εγγραφή στο σύστημα εθελοντικής εγγραφής στοιχείων κυπρίων πολιτών, που βρίσκονται για οποιοδήποτε λόγο, στο εξωτερικό.

Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ιταλία
Ambasciata della Repubblica di Cipro
Via Ludovisi 35
00187 Roma
Tel: +39 06 80 88 365-7-9
Fax: +39 06 80 88 338
e-mail: cancelleria@ambasciatacipro.it
Ώρες Γραφείου:
08:30 – 16:00 (Δευτέρα – Παρασκευή)
Εκτός ωρών γραφείου, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κινητό τηλέφωνο 0039 3888961409.
Λειτουργός Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών (ΥΠΕΞ):
+35 7 99660129 (μόνο σε περιπτώσεις εκτός ωρών εργασίας*)
Τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ:
+35 7 22801000 (24/7)
Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ:
+35 7 22651113 (07:30/08:30 – 15:00/16:00, Δευτέρα - Παρασκευή)

* Η τηλεφωνική γραμμή του Λειτουργού Υπηρεσίας είναι διαθέσιμη εκτός ωρών γραφείου και αποσκοπεί στην παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών. Για ερωτήσεις που δεν είναι επείγουσας φύσεως, παρακαλείστε όπως επικοινωνήσετε με την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου, κατά τις συνήθεις ώρες εργασίας μέσω του κεντρικού τηλ +357 22-651000.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  |  Ευρώπη  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση