ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:00
 

Ο Υπουργός Μεταφορών συναντάται με τις συντεχνίες των εργαζομένων στον ΟΣΕΑ

Τους προβληματισμούς των συντεχνιών ακούει ο Γιάννης Καρούσος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τους προβληματισμούς των συντεχνιών των εργαζομένων στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Επαρχίας Αμμοχώστου (ΟΣΕΑ), σε σχέση με τις νέες συμβάσεις θα ακούσει ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, σε συνάντηση που αναμένεται να έχει μαζί τους σήμερα, στο Υπουργείο.

Κληθείς μετά το πέρας της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου να σχολιάσει τη στάση εργασίας των εργαζομένων, με αφορμή τη συμφωνία του Υπουργείου Μεταφορών με άλλη Κοινοπραξία για το θέμα των δημόσιων συγκοινωνιών στην επαρχία Αμμοχώστου, ο κ. Καρούσος είπε ότι υπάρχει διαδικασία προσφορών και έχει γίνει κατακύρωση, ενώ υπάρχουν κάποιες προσφυγές τα δικαστήρια.

Ο Υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι για την υπόθεση που αφορά τη σύμβαση για την Επαρχία Λευκωσίας, το δικαστήριο ήδη έχει εκδώσει την απόφασή του και η σύμβαση έχει υπογραφεί, ενώ σύμφωνα με τον κ. Καρούσο, οι αποφάσεις για τις υπόλοιπες υποθέσεις αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Είπε ακόμη κάλεσε στο Υπουργείο, τόσο τις συντεχνίες, όσο και τους οδηγούς «αν και εφόσον το επιθυμούν» για να ακούσει τους προβληματισμούς τους και τα θέματα που τους απασχολούν ώστε «να δούμε πως προχωρούμε».

«Υπάρχει όρος μέσα στις συμβάσεις αυτές ότι ο ανάδοχος υποχρεούται να διατηρήσει το υφιστάμενο προσωπικό» είπε Υπουργός, ενώ ανέφερε ότι θα συζητήσει τους προβληματισμούς που υπάρχουν με λεπτομέρεια κατά τη συνάντηση μαζί τους. Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για σήμερα στη 13.00.

Εγκρίθηκε η στρατηγική για την τεχνητή νοημοσύνη

Εξάλλου, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τη στρατηγική για την τεχνητή νοημοσύνη, την οποία θα αναλάβει να υλοποιήσει το Υφυπουργείο Καινοτομίας και Ψηφιακού μετασχηματισμού εφόσον εγκριθεί από τη Βουλή.

Όπως δήλωσε ο κ. Καρούσος, η Κύπρος κατέχει την 19η θέση μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού στο δημόσιο. Με τη σωστή εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης και της στρατηγικής μπορούμε να καταστούμε πρωτοπόροι, είπε.

Ανέφερε επίσης ότι η στρατηγική στηρίζεται στους τέσσερεις βασικούς πυλώνες που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τη μεγιστοποίηση επενδύσεων μέσω συμπράξεων, τη δημιουργία εθνικής βάσης δεδομένων (big data center), την καλλιέργεια των ταλέντων και της δια βίου μάθησης και την αντιμετώπιση θεμάτων ηθικής σε σχέση με την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Υπουργός είπε τέλος ότι το σχέδιο απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων αναμένεται να εξαγγελθεί μέχρι σήμερα το απόγευμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ευρωβαρόμετρο: Δυσπιστούν έναντι των κομμάτων οι Κύπριοι

«To ίδιο ποσοστό θα λάμβανε η ερώτηση αν εμπιστευόμαστε τις συντεχνίες που για χάρη των ψήφων όλες οι ...»
ΑΚΑ  |  09:42

Κυπριακό και έκνομες ενέργειες Τουρκίας στη συνάντηση Προέδρου - Φον Ντερ Λάιεν

«Η ΕΕ μας δουλεύει κανονικά και εμείς τον χαβά μας!!! Σχεδόν όλες οι χώρες της ΕΕ έχουν συμφέροντα και ...»
ΑΚΑ  |  09:38

Σε αφαίρεση του όρου 4.11, προχωρεί άμεσα ο ΟΧΣ

«Ωραία είδηση για τον όρο 4.11. Αλήθεια τι λέει αυτός ο όρος; »
Χ  |  19:28

Σε αφαίρεση του όρου 4.11, προχωρεί άμεσα ο ΟΧΣ

«Ωραία είδηση για τον όρο 4.11. Αλήθεια τι λέει αυτός ο όρος; »
Χ  |  19:27

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X