ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ολοκληρώθηκε η παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου (φωτογραφίες)

Στις 11π.μ η έναρξη των εορτασμών της ημέρας Ανεξαρτησίας της Κύπρου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο, 1η Οκτωβρίου η στρατιωτική παρέλαση στα πλαίσια των εορτασμών για την συμπλήρωση 62 ετών ανεξαρτησίας της χώρας μας. Ενώπιον της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς ανανεώνει την υπόσχεσή του για προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Η Στρατιωτική Παρέλαση για την Ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας ξεκίνησε στις 11π.μ., στη λεωφόρο Ιωσήφ Χ’ Ιωσήφ στον Στρόβολο με την Εθνική Φρουρά να παρουσιάζει το φάσμα έμψυχου και άψυχου υλικού. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντας λόγω της αναβάθμισης του εξοπλιστικού προγράμματος αναμένεται να βρεθούν τόσο τα ισραηλινά drones, όσο και οι νέες εξαρτήσεις. 

Πριν από την έναρξή της, πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και ακολούθησε η έπαρση σημαίας, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η ρίψη 21 χαιρετιστήριων κανονιοβολισμών.

Τον χαιρετισμό της δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πλαισιωμένος από τον Υπουργό Άμυνας κ. Χαράλαμπο Πετρίδη και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη.

Η Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος συνοδεύθηκε από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Η Αστυνομία υπενθυμίζει ότι σήμερα 1η Οκτωβρίου 2022 και για τους σκοπούς της παρέλασης οι ακόλουθοι δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί, παρέχοντας παράλληλα οδηγίες στους οδηγούς για εναλλακτικές λύσεις αποφυγής ταλαιπωρίας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση