ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανοίγουν ξανά τα μονοπάτια της φύσης - Τι επιτρέπεται

Οι νέες χαλαρώσεις θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Μαρτίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την Πέμπτη (25/2) ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ανακοίνωσε τις τρεις ημερομηνίες για την άρση των αυστηρών μέτρων υπό τα οποία βρισκόταν η Κύπρος τις τελευταίες εβδομάδες.

Με αφετηρία την 1η Μαρτίου και ορίζοντα τις 16 του ίδιου μήνα, αναμένεται το σταδιακό άνοιγμα επιχειρήσεων και άλλες χαλαρώσεις προς το κοινό. Ανάμεσα σε όσα ανακοινώθηκαν, ήταν και η πρόσβαση στα μονοπάτια της φύσης για άθληση, κάτι που είχε απαγορευθεί μετά από εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν, κυρίως στην περιοχή Τροόδους.

Όπως εξηγήθηκε από την 1η Μαρτίου, η πρόσβαση στα μονοπάτια της φύσης του Τμήματος Δασών επιτρέπεται μόνο για σκοπούς άθλησης, νοουμένου ότι αποστέλλεται γραπτό μήνυμα στο 8998 με επιλογή του αριθμού 6 και τηρείται το εύλογο χρονικό διάστημα των τριών (3) ωρών.

Όσον αφορά του χώρους που επιτρέπεται γενικότερα η φυσική άσκηση/ατομική άθληση είναι εκεί όπου η πρόσβαση επιτρέπεται με βάση το εν ισχύι Διάταγμα. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο για σκοπούς φυσικής άσκησης ή ατομικής άθλησης σε πάρκα, γραμμικά πάρκα, μονοπάτια της φύσης και παραλίες.

Πρόσωπα δικαιούνται να μεταβαίνουν για φυσική άσκηση ή ατομική άθληση μόνο στους πιο πάνω χώρους, υπό την προϋπόθεση ότι στέλνουν στο 8998 SMS με επιλογή του αριθμού 6, τηρούν την ανάλογη μέγιστη διάρκεια χρόνου (3 ώρες), και αθλούνται μαζί μέχρι δύο άτομα, εξαιρουμένων των ανήλικων τέκνων. 

Όσον αφορά πάρκα, γραμμικά πάρκα, μονοπάτια της φύσης και παραλίες, νοείται ότι η παρουσία ατόμων εκεί δεν επιτρέπεται για κανέναν άλλο λόγο πέραν από την άθληση.

Τονίζεται ότι σε οποιονδήποτε χώρο όπου άτομα βρίσκονται για να αθληθούν, οφείλουν όλοι να αποφεύγουν οποιαδήποτε κοινωνικοποίηση με άλλα άτομα που δεν διαμένουν μόνιμα στην ίδια οικία με αυτούς. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  |  Coronavirus  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση