ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το MAD θέτει θέμα σύγκρουσης συμφερόντων για το Σ. Χάσικο

«Ουδεμία ένσταση έχουμε όπως ο γενικός ελεγκτής ή και όποια άλλη αρμόδια αρχή ελέγξει»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το κανάλι MAD με νέα ανακοίνωση του θέτει θέμα σύγκρουσης συμφερόντων του Υπουργού Εσωτερικών με επιχειρηματία ΜΜΕ, απαντώντας ουσιαστικά στα όσα δήλωσε νωρίτερα ο Υπουργός. Το κανάλι τονίζει πως δεν φέρνει ένσταση να γίνει έλεγχος από τον Γενικό Ελεγκτή ή άλλη αρμόδια αρχή για τους όρους που διέπουν την εκπομπή του. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σε απάντησή του, στη χθεσινή ανακοίνωση του MAD, ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος μας παραπέμπει στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης για ένα θέμα το οποίο ήδη ισχύει με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο στη λειτουργία του MAD στην Κύπρο.

Όταν δε εκ πλευράς του αφήνεται να εννοηθεί ότι του θέματος επιλαμβάνεται πλέον ο γενικός ελεγκτής, αυτό συνιστά πρόκληση του δημοσίου αισθήματος, από τη στιγμή που ο Σωκράτης Χάσικος με επιχειρηματικά συμφέροντα σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τα ΜΜΕ υπουργός είναι το ίδιο και το αυτό πρόσωπο, χωρίς, μάλιστα, αυτό το πρόσωπο να ενοχλείται από την κραυγαλέα σύγκρουση συμφερόντων. Επί τούτου, ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών είχε δημόσια δηλώσει, μεταξύ άλλων, όταν ερωτήθηκε, ότι ενοικιάζει δικά του υποστατικά και εγκαταστάσεις στο τηλεοπτικά κανάλι Alpha Κύπρου. Ουδέποτε, ωστόσο, αναφέρθηκε με ποιο ενοίκιο και με ποιο συμβόλαιο ο κ. υπουργός των Εσωτερικών ενοικιάζει τα υποστατικά του στο κανάλι Alpha Κύπρου.

Εμείς δηλώνουμε ότι ουδεμία ένσταση έχουμε όπως ο γενικός ελεγκτής ή και όποια άλλη αρμόδια αρχή ελέγξει τους όρους που διέπουν την εκπομπή του MAD στην Κύπρο. Παράλληλα, καλούμε τον γενικό εισαγγελέα και τον γενικό ελεγκτή όπως ελέγξουν το οφθαλμοφανές ασυμβίβαστο του κ. Σωκράτη Χάσικου ως υπουργού Εσωτερικών με συμφέροντα σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Καλούμε δε τον ίδιο τον υπουργό Εσωτερικών, μέχρι να ελεγχθεί κατά πόσον υπάρχει στην περίπτωσή του ασυμβίβαστο, όπως απέχει από τον εποπτικό του ρόλο στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης.
Τέσσερα χρόνια μετά την καταστροφή του 2013 και τη δυσπραγία μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, είναι λυπηρό να διαπιστώνεται ότι ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα εξακολουθούν να οχυρώνονται πίσω από πολιτικά και πολιτειακά αξιώματα, πλήττοντας το κύρος και την αξιοπιστία των θεσμών και περιφρονώντας το περί δικαίου δημόσιο αίσθημα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Media: Τελευταία Ενημέρωση

X