ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χάσικος: Δεν έχω καμία σύγκρουση συμφερόντων

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση από το MAD TV που είχε εγείρει το θέμα για τον Υπ. Εσωτερικών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Νέα γραπτή ανακοίνωση ακολούθησε σήμερα από τον Υπ. Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο. Και αυτή τη φορά σε απάντηση προς το MAD TV που μέσα από δική του ανακοίνωση χθες τόνιζε ότι συνιστά πρόκληση του δημοσίου αισθήματος το ότι ο Σωκράτης Χάσικος με επιχειρηματικά συμφέροντα σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τα ΜΜΕ υπουργός είναι το ίδιο και το αυτό πρόσωπο, χωρίς, μάλιστα, αυτό το πρόσωπο να ενοχλείται από την κραυγαλέα σύγκρουση συμφερόντων.

Και μέσω της νέας του ανακοίνωσης ο κ. Χάσικος δεν απαντάει στα ερωτήματα που τέθηκαν και ως προς το ποσό του ενοικίου που πληρώνει το κανάλι ΑΛΦΑ Κύπρου. Και ειδικά, ποιών συμφερόντων είναι η εταιρεία η οποία νοικιάζει τη γη στο κανάλι. 

Αναφορικά με νεότερη ανακοίνωση του MAD TV σε απάντηση χθεσινής γραπτής μου δήλωσης, αναφέρει ο Υπουργός, και επειδή οι ιδιοκτήτες του MAD TV εγείρουν θέμα ασυμβίβαστου της ιδιότητας μου ως Υπουργού Εσωτερικών λόγω του ότι τυγχάνει εταιρεία στην οποία είμαι μέτοχος να ενοικιάζει υποστατικά στο Κανάλι ΆΛΦΑ ΚΥΠΡΟΥ, θέλω να διευκρινίσω προς κάθε ενδιαφερόμενο τα ακόλουθα:

Εγώ προσωπικά, με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Υπουργού Εσωτερικών, παραιτήθηκα, ως είχα υποχρέωση, από τη θέση μου ως Διευθυντής της εταιρείας η οποία έχει στην ιδιοκτησία της τη γη που ενοικίασε το κανάλι ΑΛΦΑ ΚΥΠΡΟΥ.

Η ενοικίαση και το ενοικιαστήριο έγγραφο της εταιρείας με το κανάλι ΆΛΦΑ ΚΥΠΡΟΥ υπεγράφη περί τα τέλη του 2015 από το νέο Διευθυντή. Τέτοιου είδους ανακοινώσεις και δημοσιεύματα είναι κακόβουλα και σκοπό έχουν να πλήξουν το κύρος και την αξιοπιστία μου.

Θεωρώ ότι δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων ούτε ασυμβίβαστο με τη θέση μου ως Υπουργού Εσωτερικών, καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Media: Τελευταία Ενημέρωση