ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Just Another Youth Story»: Μπουρακ Ντουλάι

Βίντεο κατά των κοινωνικών διακρίσεων

Δελτίο Τύπου

Ο Μπουράκ είναι 25 χρονών. Γεννήθηκε στην Κερύνεια από Τουρκοκύπριους γονείς. Σήμερα ζει στην Λευκωσία μαζί με την Ελληνοκύπρια γυναίκα του Χρυσή. Η οικογένεια του ήταν πάντοτε υπέρ της ειρήνης αλλά εκείνος στην εφηβεία πέρασε από διάφορα εθνικιστικά κινήματα μέχρι να καταφέρει να σπάσει τα δικά του στερεότυπα και να γίνει ο ίδιος στα 21 του χρόνια οικοδόμος της ειρήνης. Ερχόμενος σε επαφή με Ελληνοκύπριους συνειδητοποίησε πως υπάρχουν περισσότερες ομοιότητες μεταξύ των δύο κοινοτήτων παρά διαφορές, και αποφάσισε να βρει δηλαδή ένα τρόπο να φέρει τις δύο κοινότητες μαζί.

Γνώρισε τον Στήβεν Σταύρου, ένα Ελληνοκύπριο που ζει στο εξωτερικό και μαζί δημιούργησαν το CyprusInno, μια ιστοσελίδα διακοινοτικής επιχειρηματικότητας μέσα από την οποία χτίζονται επαγγελματικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων από τις δύο κοινότητες. “Χρειάζεται μεγάλη εσωτερική διεργασία” λέει ο ίδιος “ για να σπάσεις τα κοινωνικά στερεότυπα και να κατευνθυνθείς σε διαφορετική κατεύνθυνση από αυτήν που εκείνα σου υπαγορεύουν, αλλά όσο προχωράς τόσο πιο ελεύθερος νιώθεις. Γιατί διευρύνεις το όραμα σου και βλέπεις πέρα από εθνικότητες πως είμαστε όλοι άνθρωποι”. #JustAnotherYouthStory

Βίντεο κατά των κοινωνικών διακρίσεων

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου έχει δημιουργήσει 4 βίντεο που αφορούν ιστορίες νέων, οι οποίες έρχονται να φωτίσουν ένα διαφορετικό “success story” από εκείνο που υπαγορεύουν τα κοινωνικά στερεότυπα.

Ο ΟΝΕΚ με την παραγωγή αυτών των βίντεο στοχεύει στην καταπολέμηση των κοινωνικών ταμπού τα οποία εμποδίζουν τους νέους να χτίσουν το μέλλον τους όπως αυτοί το ονειρεύονται αλλά και να ζήσουν το παρόν τους χωρίς να κουβαλούν το βάρος του “διαφορετικού”, διευρύνοντας τους ορίζοντες της κοινωνίας ώστε αυτή να μην περιορίζει τους ορίζοντες των νέων μέσα από την ύπαρξη στερεότυπων μοντέλων επιτυχίας και κοινωνικών ταμπού.

Σκοπός των βίντεο είναι να αναδείξουν τις ιστορίες αυτών των νέων, οι οποίοι βαδίζουν στην “αντιπέρα όχθη” και οι οποίοι έχουν ισότιμο δικαίωμα στο όνειρο και στην ζωή. Μέσα από τις ιστορίες τους, οι οποίες αποδεικνύουν την δύναμη αλλά και την θετική τους ενέργεια να περπατήσουν διεκδικώντας μια θέση στο αύριο, επιδιώκουμε να σπάσουμε τα όποια κοινωνικά ταμπού περιορίζουν τον ορίζοντα τους και επιμένουν στην όποια “περιθωριοποίηση” τους.

Την παραγωγή των βίντεο υπογράφουν η δημιοσιογράφος Ελένη Ξένου και ο σκηνοθέτης Χριστόφορος Ροδίτης, ενώ εντάσσονται στο πλαίσιο της εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης «Νo Hate Speech Online».

Τα βίντεο θα ανεβαίνουν στη σελίδα του Οργανισμού Νεολαίας στο Facebook κάθε Παρασκευή, αρχίζοντας στις 27/11.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Το πολιτικό απόθεμα τελειώνει στον ΔΗΣΥ

«"Η απουσία ελπίδας, η έλλειψη στρατηγικής και το αφήγημα του παρελθόντος" και προσθέτω, και τα σκάνδαλα ...»
ΑΚΑ  |  10:43

Τι φέρνει η επίσκεψη Μπορέλ

«Ζοζέπ Μπορέλ, ένας φοβιτσιασμένος και καλοπληρωμένος υπάλληλος της ΕΕ που στο άκουσμα και μόνο του ονόματος ...»
ΑΚΑ  |  10:40

Οι απαντήσεις του Προέδρου για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες

«Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί ο πρόεδρος της ΚΔ ότι ξεπέρασε κάποια όρια και ότι είναι ώρα να παραιτηθεί, ...»
ΑΚΑ  |  20:16

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«πραγματικα γιατι δεν καταδικαζουν καποιο σε φυλακιση . ειναι εγλημα εναντια στην ανθρωποτητα αυτο »
chris  |  10:45

Media: Τελευταία Ενημέρωση

Tι είναι αυτό που σε βοηθά να είσαι καλά; Που σου δίνει ώθηση να ξεκινάς τη μέρα σου με αισιοδοξία; Πως νιώθεις αυτή την περίοδο;

ΟΝΕΚ: Είσαι ΟΚ;

Συζήτηση για τη ψυχική ανθεκτικότητα στην πανδημία
Δελτίο Τύπου
 |  MEDIA
Τα ΚΕΠΛΗ είναι εδώ για σένα!

To Q&A των ΚΕΠΛΗ!

Όλες οι απαντήσεις που ψάχνεις, σε ένα λεπτό
Δελτίο Τύπου
 |  MEDIA