ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#MediaBlog: Τα παιχνίδια για τον Διευθυντή του ΡΙΚ και γιατί ξίπαιξαν Τσουρούλλης - Αριστοδήμου

O νέος Γενικός Διευθυντής θα έχει να διαχειριστεί την καυτή πατάτα του νέου οργανογράμματος του ΡΙΚ

Newsroom K

Παράπλευρες... απώλειες, πολύ περισσότερες απ' όσες θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος είχε τελικά η παραίτηση του Μαραθεύτη από το ΡΙΚ. Διότι τη θέση του Γενικού Διευθυντή πολλοί αγάπησαν αλλά λίγοι δύνανται να... διεκδικήσουν.
Και ενώ έπαιζαν, κατά ορισμένους εξακολουθούν να παίζουν στο παρασκήνιο, δύο ονόματα για αντικατάσταση του Μαραθεύτη, Αριστοδήμου και Τσουρούλλης φαινομενικά... ξίπαιξαν γρήγορα.

Ο μεν Τσουρούλλης με επίσημη δήλωση που μεταδόθηκε και στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του Sigma (!) ανέφερε: «Με κάθε σεβασμό στο δημοσιογραφικό λειτούργημα θεωρώ τα σημερινά δημοσιεύματα, που με αφορούν, αβάσιμα και κακοήθη», ενώ ο Αριστοδήμου που έχει αποσπαστεί από το ΡΙΚ στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ύστερα από έντονη αντιπαράθεση με τον Μαραθεύτη, φέρεται να δηλώνει πως δεν ενδιαφέρεται για τη θέση.

Πηγές από το παρασκήνιο αναφέρουν ότι ο Τσουρούλλης φέρεται να ήταν επιλογή του Προεδρικού και μια «βολική» διευθέτηση, με τη σύντροφό του Έμιλυ Γιολίτη να μπαίνει στην εξίσωση. Οι πληροφορίες την θέλουν να αναμένει πιθανή υπουργοποίησή της στον επικείμενο ανασχηματισμό.

Ωστόσο, σε δημοσιογραφικά πηγαδάκια γίνεται έντονη συζήτηση για τις επιλογές του ίδιου του Τσουρούλλη αλλά και το μέλλον του ΔΙΑ. Όπως ακούγεται, ο εκδοτικός οίκος και το κανάλι Sigma δεν διάγουν την καλύτερή τους περίοδο, μη σας πω ότι διάγουν τη χειρότερη στην ιστορία τους, και ο Τσουρούλλης ίσως αναζητεί διέξοδο για... έξοδο. Ένας άλλος ψίθυρος υποστηρίζει πως δεν αποκλείεται τελικά στόχος του Τσουρούλη να είναι άλλος ιδιωτικός σταθμός ή και η παραμονή του στον ΔΙΑ με περαιτέρω ενδυνάμωση του ρόλου του.

Πάντως η «άμεση» διάψευση του «ενδιαφέροντός» του για το ΡΙΚ χρεώνεται εν πολλοίς στον Κωστή Χατζηκωστή που, όπως λέγεται, όταν άκουσε τα περί φυγής του από τον ΔΙΑ έγινε... «Τούρκος» και ζήτησε άμεση διευκρίνιση.

Στην περίπτωση του Αριστοδήμου, τον οποίο φαίνεται να προωθεί ο Αβέρωφ Νεοφύτου για την ηγεσία του ΡΙΚ, τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα. Μετά την απόσπασή του στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, εξακολουθεί να διατηρεί τη θέση του στο ΡΙΚ, την οποία και θέλει να διατηρήσει, ενώ θεωρείται «συγκρουσιακός», κάτι που δεν αρμόζει σε ένα Γενικό Διευθυντή και δη στο ΡΙΚ. Από την άλλη δεν φαίνεται να έχει και την έξωθεν καλή μαρτυρία για να αναλάβει το ευαίσθητο πόστο και προβλέπονται αντιδράσεις πολύ περισσότερες από αυτές που προκάλεσε ο διορισμός του Μαραθεύτη.

Σε κάθε περίπτωση ο νέος Γενικός Διευθυντής θα έχει να διαχειριστεί την καυτή πατάτα του νέου οργανογράμματος του ΡΙΚ που προνοεί την απόλυση ή μετάθεση σε άλλα κυβερνητικά πόστα πέραν των 110 ατόμων. Κάτι που τρομάζει κάθε υποψήφιο...

Και για να μιλήσουμε και για τις νόμιμες διαδικασίες, η θέση του Γενικού Διευθυντή μετά την παραίτηση Μαραθεύτη θα πρέπει να προκηρυχθεί και κανείς δεν γνωρίζει ποιοι μπορεί να είναι υποψήφιοι...

Το θέμα αναμένεται να έχει συναρπαστική συνέχεια και υπόσχομαι, δεσμεύομαι, να σας τη μεταφέρω.

Έγινε τελικά η Καταστατική Συνέλευση της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ); Δεν είδαμε καμιά ανακοίνωση από το Δ.Σ. για την Συνέλευση και τα αποτελέσματά της. Για άλλη μια φορά η ηγεσία της ΕΣΚ κρατάει τα μέλη της στο σκοτάδι για ένα τόσο σοβαρό θέμα; Άλλαξε τελικά ή όχι το καταστατικό της ΕΣΚ;

Γιατί τρεις μέρες μετά την καταστατική συνέλευση δεν έχει εκδοθεί ούτε μια ανακοίνωση για ένα θέμα το οποίο η ίδια η ηγεσία της ΕΣΚ ανήγαγε ως το κορυφαίο των ημερών;

Έγινε η Συνέλευση, πόσοι πήγαν και ποιες τροποποιήσεις του καταστατικού ψηφίστηκαν και από πόσους;

Δεν βρέθηκε κάποιος στο Δ.Σ. να σεβαστεί τα μέλη της ΕΣΚ και να τα ενημερώσει; Γιατί άραγε;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Μας πήρε ο δαίμονας

«Dio erotimata gia skepsi kai isos na xrizoun kapion perisoteron dieukriniseon apo tous emplekomenous: ...»
G.  |  16:02

Νέος ρεαλισμός

«Όταν σε ένα πολιτικό κόμμα υπάρχουν εντελώς αντίθετες απόψεις για να ικανοποιούν όλες τις τάσεις τα ...»
Άδωνις Γιάγκου  |  07:19

Έκλεισε το θέμα, έμειναν οι πληγές

«Όταν σε ένα πολιτικό κόμμα υπάρχουν εντελώς αντίθετες απόψεις για να ικανοποιούν όλες τις τάσεις τα ...»
Άδωνις Γιάγκου  |  07:16

Επ. Περιβάλλοντος: Προτρέπει τους επισκέπτες της φύσης να μαζεύουν τα σκουπίδια τους

«Δεν είναι καλύτερα να τους ρίχνουν πρόστιμα παρά να τους προτρέπουν να μαζεύουν τα σκουπίδια τους στο ...»
Leon  |  20:03

Media: Τελευταία Ενημέρωση

Ο Deejay Radio 93 5 με δύο δράσεις υπό την ομπρέλα του «Music for Good» σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκωσίας δίνει μαζί με τους ακροατές του στήριξη σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

Music for Good από τον Deejay Radio 93 5

Στις 31 Δεκεμβρίου ο Deejay 93 5 θα εκπέμψει σε ένα ολοήμερο θεματικό 2020 HITLIST SHOW με σκοπό τη συλλογή των εισφορών
Δελτίο Τύπου
 |  MEDIA