ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο κορυφαίος δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς έρχεται «TET-A-TET στον ALPHA» με τον Τάσο Τρύφωνος

Ιστορικές αποκαλύψεις και εκτιμήσεις γύρω από το Κυπριακό και όχι μόνο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με ιστορικές αποκαλύψεις και εκτιμήσεις γύρω από το Κυπριακό και όχι μόνο, ξεκινάει ένα καταιγιστικό «TET-A-TET» που δεν πρέπει να χάσετε...

Ο κορυφαίος δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς έρχεται «TET-A-TET στον ALPHA» με τον Τάσο Τρύφωνος, σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη με πολύ ιστορικό ενδιαφέρον.

Την Κυριακή 16 Ιανουαρίου στις 18:45 στον ALPHA Kύπρου, ο διευθυντής της εφημερίδας «Η Καθημερινή» Ελλάδας, με αφορμή το νέο του βιβλίο «Ένα σκοτεινό δωμάτιο 1967-1974», μιλάει για την ιστορική έρευνα δεκαετιών που έκανε για το Κυπριακό και καταθέτει τα συμπεράσματα και τις αποκαλύψεις που τον σόκαραν.

Είκοσι πέντε χρόνια έρευνας χρειάστηκαν για να συγκεντρωθεί το αδημοσίευτο και σπάνιο υλικό για την Επταετία που καθόρισε την ιστορική πορεία της Ελλάδας και της Κύπρου. Περιέχει μαρτυρίες πολλών πρωταγωνιστών και επικεντρώνεται στον ρόλο των αμερικανικών υπηρεσιών.

Το βιβλίο φωτίζει μερικά από τα πλέον πολυσυζητημένα ερωτήματα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας: την ανατροπή του δικτάτορα Παπαδόπουλου από τον Ιωαννίδη, τον ρόλο σημαντικών παραγόντων της εποχής, όπως του Αριστοτέλη Ωνάση, την ανακάλυψη πετρελαίων στο Αιγαίο, το πώς άρχισε η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το 1974, με άγνωστα παρασκήνια, το αν και ποιος έδωσε διαβεβαιώσεις στον Ιωαννίδη πριν από το μοιραίο πραξικόπημα κατά του Μακαρίου και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Ερευνά ακόμα πώς αντιμετώπιζαν οι Αμερικανοί τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς και ποιες ήταν οι προβλέψεις τους για τον ρόλο που θα διαδραμάτιζαν στη μελλοντική ιστορία του τόπου.

Στα βίντεο που θα προβληθούν στην εκπομπή ακούγονται οι φωνές του Δημητρίου Ιωαννίδη και του αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγού Γρηγορίου Μπονάνου, στο Πολεμικό Συμβούλιο της 20ής Ιουλίου 1974.

Ο Αλέξης Παπαχελάς, με την έγκριτη και πολύπειρη ματιά ενός βετεράνου της δημοσιογραφίας, κάνει τις εκτιμήσεις του για το μέλλον του κυπριακού και των ελληνοτουρκικών σχέσεων και μιλάει επίσης για τις συναντήσεις και τις συνεντεύξεις του με τον Ερντογάν, τον Άσαντ, αλλά και τις πολυάριθμες συναντήσεις του με τον πρώην Έλληνα πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, οι οποίες επίσης έγιναν βιβλία. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Media: Τελευταία Ενημέρωση