ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με ζημιές έκλεισε την Πέμπτη το ΧΑΚ

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στις €47.604,37 μονάδες.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με πτώση έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, μετά και την ανακοίνωση των νέων ενισχυμένων μέτρων για περιορισμό της διασποράς COVID-19 στην Κύπρο. Κι ενώ πριν από την ανακοίνωση των μέτρων στο ΧΑΚ επικρατούσαν σταθεροποιητικές τάσεις, αμέσως μετά ο Γενικός δείκτης κινήθηκε πτωτικά με αποτέλεσμα να κλείσει στις 43,20 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση 0,74%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySe 20 κατέγραψε πτώση 0,81% κλείνοντας στις 25,62 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στις €47.604,37 μονάδες.

Με ζημιές έκλεισαν όλοι οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες, εκτός από τα Ξενοδοχεία που παρέμειναν αμετάβλητα. Την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψε η Κύρια Αγορά κατά 0,93% και ακολούθησαν οι Επενδυτικές με πτώση 0,60% και η Εναλλακτική με πτώση 0,16%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €16.277, (πτώση 1,84% - τιμή κλεισίματος €0,45). Ακολούθησαν οι μετοχές της Δήμητρας Επενδυτική με €13.732, (πτώση 1,12% - τιμή κλεισίματος €0,35), της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού με €9.086 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €1,83), της Κόσμος Ασφαλιστική με €2.533, (πτώση 19,70% - τιμή κλεισίματος €0,04) και της Louis με €2.124 (πτώση 2,90% – τιμή κλεισίματος €0,07).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 4 κινήθηκαν ανοδικά, 6 πτωτικά και 1 παρέμεινε αμετάβλητη. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 46.

Εξάλλου το ΧΑΚ ανακοίνωσε την επικύρωση της απόφασης για αναστολή διαπραγμάτευσης των τίτλων των ακόλουθων εταιρειών εισηγμένων στη Ρυθμιζόμενη Αγορά

CPI HOLDINGS PUBLIC LTD
A.L. PROCHOICE GROUP PUBLIC LTD
SFS GROUP PUBLIC COMPANY LTD
EXELIXI INVESTMENT PUBLIC LTD
KARYES INVESTMENT PUBLIC COMPANY LTD

Με βάση τα πιο πάνω, η αναστολή διαπραγμάτευσης των τίτλων των εταιρειών αυτών θα έχει ισχύ μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου 2020 (συμπεριλαμβανομένης).

Ανακοίνωσε επίσης την διαγραφή από τη Ρυθμιζόμενη Αγορά του ΧΑΚ των μετοχών των εταιρειών της Jupiter Portfolio Investments Public Company Ltd , Δωδώνη Επενδύσεις Χαρτοφυλακίου Δημόσια Εταιρεία Λτδ και Elma Holdings Public Company Ltd από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ανακοινώνει, ότι αφού έλαβε την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, θα προχωρήσει με τη διαγραφή των τίτλων της εταιρείας Elma Holdings Public Company Ltd. Η διαγραφή των μετοχών των εταιρειών από το ΧΑΚ θα ισχύει από τις 2 Νοεμβρίου 2020.

Ανακοινώθηκε επίσης η συνέχιση αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας South East Europe Gaming Τυχερά Παιχνίδια ΑΕ (ΝΕΑ), για επιπλέον δύο (2) μήνες, δηλαδή μέχρι και τις 28 Δεκεμβρίου 2020.

Τέλος ανακοινώθηκε η αφαίρεση σήμανσης (Σ) από τους τίτλους της εταιρείας Δ.& Σ. Αναστόπουλος Α.Ε. (ΝΕΑ Αγορά).

Η πιο πάνω απόφαση του Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου θα τεθεί σε ισχύ από την Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση