ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στις ζημιές επέστρεψε το ΧΑΚ

Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε στις 47,90 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 0,31%

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στις ζημιές επέστρεψε το Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί στις 47,90 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 0,31%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε απώλειες 0,32%, κλείνοντας στις 28,43 μονάδες. Ο ημερήσιος τζίρος περιορίστηκε στις €40.754.

Ανάμικτη εικόνα παρουσίασαν οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες. Κέρδη παρουσίασε ο τομέας των Επενδυτικών Εταιρειών με 0,50%. Η Κύρια Αγορά έκλεισε με ζημιές 0,40% και ακολούθησαν η Εναλλακτική Αγορά με πτώση 0,18%, ενώ τα Ξενοδοχεία δεν παρουσίασαν μεταβολή.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Ελληνικής Τράπεζας με €12.797 (πτώση 0,66% - τιμή κλεισίματος €0,60). Ακολούθησαν οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου με €9.353 (πτώση 1,50% - τιμή κλεισίματος €0,59), της Logicom Public LTD με €7.161 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €0,93), της Τσιμεντοποιΐας Βασιλικού με €5.404 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €1,88) και της Petrolina (Holdings) με €3.092 (άνοδος 0,64% - τιμή κλεισίματος €0,78).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, δύο κινήθηκαν ανοδικά, τρεις πτωτικά και τέσσερις παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε σε 54.

Εξάλλου, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε την εισαγωγή των Ομολόγων της εταιρείας All Invest Securities Ltd, σύμφωνα με το Άρθρο 58(1) του Νόμου του ΧΑΚ στην Αγορά Ομολόγων των Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών (Ν.Ε.Α.) του ΧΑΚ. Πρόκειται για 100.000 ονομαστικής αξίας €100.

Η εταιρεία All Invest Securities Ltd είναι ιδιωτική εταιρεία και η κύρια δραστηριότητα της είναι η άντληση κεφαλαίων μέσω της έκδοσης ομολόγων και η εισαγωγή τους στη Ν.Ε.Α. του ΧΑΚ. Σύμφωνα με το επιχειρηματικό της σχέδιο, τα εκδομένα ομόλογα παραχωρήθηκαν σε επενδυτές οι οποίοι ήταν δανειστές φαρμακευτικών εταιρειών που εδρεύουν στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα η δανειακή σύμβαση να μεταβιβαστεί στην All Invest Securities Ltd.

Η διαπραγμάτευση των πιο πάνω αξιών θα πραγματοποιείται σε Eυρώ (€) και θα αρχίσει την Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020. Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου θα αναλάβει την τήρηση του μητρώου ομολογιούχων της πιο πάνω εταιρείας στο Κεντρικό Αποθετήριο/ Μητρώο του ΧΑΚ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση