ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:14
 

Στις ζημιές επέστρεψε την Πέμπτη το ΧΑΚ

Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε στις 65,70 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 0,15%

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με μικρή πτώση έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο, ωθούμενο κυρίως από τις απώλειες στους τίτλους της Τράπεζας Κύπρου.Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε στις 65,70 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 0,15%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραψε πανομοιότυπες απώλειες, κλείνοντας στις 39,58 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €98,804.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, ανοδικά κινήθηκε η Εναλλακτική Αγορά με 0,45% και οι Επενδυτικές Εταιρείες παρουσίασαν οριακά κέρδη σε ποσοστό 0,08%. Ζημιές κατέγραψαν η Κύρια Αγορά με 0,24%, ενώ ο τομέας των Ξενοδοχείων δεν παρουσίασε μεταβολή.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Ελληνικής Τράπεζας με €28.364 (άνοδος 1,18% - τιμή κλεισίματος €0,86). Ακολούθησαν οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου με €26.044 (πτώση 1,38% - τιμή κλεισίματος €1,29), της Louis PLC με €18.340 (πτώση 1,80 – τιμή κλεισίματος €0,11), της Petrolina (Holdings) Public με €7.392 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €0,98) και της Δήμητρα Επενδυτική με €6.346 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €0,51).

Από τις τιμές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, τέσσερις κινήθηκαν ανοδικά, τρεις πτωτικά και τρεις παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε σε 56. Εξάλλου, το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου επικύρωσε, με βάση το Άρθρο 184 του Νόμου του ΧΑΚ, την απόφαση για συνέχιση αναστολής της διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας Vernon Property Plc, ως είχε ανακοινωθεί στις 14 Οκτωβρίου 2019.

Με βάση τα πιο πάνω, η αναστολή διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας θα έχει ισχύ μέχρι και τις 16 Δεκεμβρίου 2019 (συμπεριλαμβανομένης). Νοείται ότι εάν κατά τη διάρκεια της αναστολής διαπραγμάτευσης η εταιρεία συμμορφωθεί με την υποχρέωση για εξασφάλιση υπηρεσιών Φορέα Εκκαθάρισης καθώς και για έκδοση και δημοσιοποίηση της Ετήσιας Οικονομικής της Έκθεσης για το έτος που έληξε στις 28/2/2019, τότε η αναστολή διαπραγμάτευσης θα αρθεί.

Επίσης επικύρωσε την απόφαση για αναστολή της διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας Hebson Holdings Plc, ως είχε ανακοινωθεί στις 18 Οκτωβρίου 2019. Με βάση τα πιο πάνω, η αναστολή διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας θα έχει ισχύ μέχρι και τις 18 Δεκεμβρίου 2019 (συμπεριλαμβανομένης). Η αναστολή διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας θα αρθεί, όταν και εφόσον η εταιρεία προβεί στο διορισμό Συμβούλου Εισαγωγής.

Τέλος, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε τη συνέχιση αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας All Saints Commercial Plc (Ν.Ε.Α. Αγορά) για επιπλέον δύο μήνες, δηλαδή μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου 2019, λόγω του ότι η εταιρεία δεν έχει τηρήσει την υποχρέωση της για εξασφάλιση υπηρεσιών Φορέα Εκκαθάρισης και δεν έχει προβεί στην υποβολή και δημοσιοποίηση της Ετήσιας Οικονομικής της Έκθεσης για το έτος που έληξε στις 31/5/2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Κλοπή κατοικίας με λεία 7 χιλ. ευρώ και χρυσαφικά

«ΚΛΟΠΗ ….. κατοικίας ;;; Έκλεψαν κατοικία; Ή μήπως ΔΙΑΡΡΗΞΗ κατοικίας ;;; Πόσο ΠΤΩΧΗ διατύπωση !!! ...»
YIANNOULIS  |  10:51

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Φούλη, από πότε η λέξη "σύνεση" έγινε συνώνυμη με τη λέξη "τρόμος";»
Ai Em  |  10:08

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

X