ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε πτώση οι αγορές της Ευρώπης

O δείκτης Ftse 100 έκλεισε με πτώση 0,15%, όπως και ο Cac 40 της Γαλλίας

Kathimerini.gr

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν χθες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς είχαν προηγηθεί τα απογοητευτικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων και τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία, που σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση τους μετά την κορύφωση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων υποχώρησε κατά 0,31%. Τον συμπαρέσυρε η πτώση των εταιρειών υπηρεσιών υγείας που επλήγησαν όταν κυκλοφόρησε μήνυμα του Αμερικανού προέδρου στο Twitter, στο οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ τόνιζε την ανάγκη να μειωθούν οι τιμές των φαρμάκων.

O δείκτης Ftse 100 έκλεισε με πτώση 0,15%, όπως και ο Cac 40 της Γαλλίας (-0,35%), ενώ στάσιμος έμεινε ο Xetra Dax της Φρανκφούρτης. Την ίδια στιγμή, οι τιμές του πετρελαίου παρουσίασαν αυξομειώσεις. Χθες βράδυ, το αργό ΗΠΑ βρισκόταν στα 53,38 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 56,26 δολάρια το βαρέλι.

Το δολάριο ενισχυόταν εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed και ταυτοχρόνως υποχωρούσαν οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου στο 2,5142%. Οι αποδόσεις των 30ετών αμερικανικών ομολόγων σημείωσαν άνοδο στο 3,116%.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

X