ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μετοχές που ξεχώρισαν στο ΧΑ

Αυξημένη εμπορευσιμότητα παρουσίασε η μετοχή της Μυτιληναίος

Kathimerini.gr

Μυτιληναίος

Στις πιο κερδοφόρες

Αυξημένη εμπορευσιμότητα παρουσίασε η μετοχή της Μυτιληναίος, καθώς πάνω από μισό εκατομμύριο μετοχές άλλαξαν χέρια στη διάρκεια των συναλλαγών. Ο όμιλος με βάση τα κέρδη του 2016 ήταν στις πρώτες θέσεις των πιο κερδοφόρων βιομηχανιών της χώρας. Ειδικότερα, εμφάνισε ενοποιημένα καθαρά κέρδη 34,2 εκατ. από 47,5 εκατ. το 2015. Η υστέρηση κερδών οφείλεται στο γεγονός ότι «τα οικονομικά αποτελέσματα 2016 έχουν επιβαρυνθεί με 13,5 εκατ. υψηλότερο κόστος αποσβέσεων του ενεργειακού τομέα.

Motor Oil

Αντλησε 350 εκατ.

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκε η μετοχή της Motor Oil την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, καταγράφοντας συνολικά κέρδη 5,64%. Η θυγατρική εταιρεία Motor Oil Finance ολοκλήρωσε με επιτυχία το βιβλίο προσφορών για την κάλυψη ομολογιακού δανείου που εκδόθηκε την περασμένη Πέμπτη και συγκέντρωσε 350 εκατ. για να χρηματοδοτήσει προηγούμενη ακριβότερη έκδοση. Στο 3,25% διαμορφώθηκε το κουπόνι του νέου ομολόγου της Motor Oil, ενώ η απόδοση των νέων ομολόγων ανήλθε στο 3,375% και η τιμή στα 99,433 λεπτά του ευρώ.

Σφακιανάκης

Σε πτώση οι πωλήσεις Ι.Χ.

Απώλειες 19,98% κατέγραψε η μετοχή της Σφακιανάκης στις τελευταίες συνεδριάσεις του Μαρτίου και διολίσθησε στα 0,593 ευρώ (κλείσιμο 30ής Μαρτίου). Η εταιρεία επηρεάζεται από τη βύθιση των πωλήσεων στον κλάδο αυτοκινήτου. Η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος είναι ο βασικός παράγοντας της ραγδαίας πτώσης των πωλήσεων καινούργιων Ι.Χ. αυτοκινήτων, ενώ οι παλινωδίες στη φορολόγηση των αυτοκινήτων και η επιβάρυνση του κόστους χρήσης, επίσης λόγω αύξησης των φόρων και τελών, έδωσαν στην αγορά τη χαριστική βολή.

ΟΠΑΠ

Ικανοποίηση

Αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, με αποτέλεσμα ο τίτλος του Οργανισμού να ενισχυθεί συνολικά 4,09% και να φθάσει τα 8,900 ευρώ στο κλείσιμο της 30ής Μαρτίου. Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα οικονομικά αποτελέσματα του 2016 εμφανίστηκε ο CEO του ΟΠΑΠ κατά την τηλεδιάσκεψη με τους οικονομικούς αναλυτές. Οπως αποκάλυψε ο κ. Κόουπ, η συντριπτική πλειονότητα των πρακτόρων του ΟΠΑΠ έχουν υπογράψει το νέο πλαίσιο συνεργασίας, ενώ προχωρούν τα VLTs και τα νέα παιχνίδια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

X