ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης EuroStoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,7%, καταγράφοντας την καλύτερη συνεδρίαση του τελευταίου μήνα

Kathimerini.gr

Μετά τη χειρότερη πτώση του τελευταίου ενός και πλέον έτους που σημείωσαν την Παρασκευή, οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν χθες ανοδικά εν αναμονή των πρώτων εκτιμήσεων σχετικά με την επιθετικότητα της μετάλλαξης «Ομικρον». Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται τώρα στους κινδύνους που εγκυμονεί για την ανάκαμψη των οικονομιών αλλά και για τη νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης EuroStoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,7%, καταγράφοντας την καλύτερη συνεδρίαση του τελευταίου μήνα, αλλά και σημαντική ανάκαμψη από την πτώση του 3,7% που σημείωσε την Παρασκευή όταν η είδηση της μετάλλαξης «Ομικρον» επανέφερε την απαισιοδοξία στις αγορές ανά τον κόσμο. Ο επίσης πανευρωπαϊκός δείκτης EuroStoxx 50 έκλεισε με άνοδο 0,49%.

Σημαντικά κέρδη παρουσίασαν οι εταιρείες του κλάδου των ταξιδιών και της ψυχαγωγίας, με τις Wizz Air, την αεροπορική Lufthansa, τον τουριστικό όμιλο TUI Group, τον αερομεταφορέα χαμηλού κόστους Ryanair και την εταιρεία κουαζιέρας Carnival να καταγράφουν όλες κέρδη από 1% έως 5,5%. Όλες είχαν σημειώσει διψήφια ποσοστά υποχώρησης στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Άνοδο σημείωσαν επίσης οι μετοχές εταιρειών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, με τον δείκτη του κλάδου να κλείνει με κέρδη 1,7% ενώ σημαντικά κέρδη παρουσίασαν επίσης οι μετοχές των κλάδων της ενέργειας, των μεταλλευμάτων και των πρώτων υλών. Από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές τα μικρότερα κέρδη κατέγραψε ο δείκτης Xetra DAX της Φρανκφούρτης, που έκλεισε με 0,16%, και τα περισσότερα ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, που έκλεισε με κέρδη 0,94%. Επίσης ο δείκτης CAX 40 του Παρισιού έκλεισε με κέρδη 0,54%.

Ανοδικά κινήθηκε, άλλωστε, και η Wall Street, με τις μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας να καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο. Αργά το βράδυ, ο δείκτης S&P 500 σημείωνε άνοδο 1,44% χάρη στην άνοδο της Amazon και της Tesla, και ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης Dow Jones άνοδο 0,85%. Ανοδικά κινήθηκαν, εξάλλου, και οι τιμές του πετρελαίου, με το αργό Δυτικού Τέξας να κυμαίνεται το βράδυ στα 70,80 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 74,66 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση