ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:25
 

Ανοδική αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών

Πριν από το κλείσιμο στη Γουόλ Στριτ, σε κλίμα ευφορίας, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 σημείωναν άνοδο 2,02% και 1,47%

Newsroom Κ, Αθήνα

Ανοδικά κινήθηκαν την Δευτέρα τα περισσότερα διεθνή χρηματιστήρια και ειδικά η αμερικανική αγορά, καθώς και το πετρέλαιο και το ευρώ, αφενός λόγω επενδυτικών ευκαιριών που διέκριναν οι συναλλασσόμενοι, αφετέρου χάρις στη διαβεβαίωση των μεγάλων κεντρικών τραπεζών ότι βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Επισήμαναν κιόλας πως εάν παραστεί ανάγκη θα δράσουν για να αντισταθμίσουν τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στην παγκόσμια οικονομία. Πριν από το κλείσιμο στη Γουόλ Στριτ, σε κλίμα ευφορίας, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 σημείωναν άνοδο 2,02% και 1,47% αντιστοίχως, στη Γηραιά Ηπειρο ο Stoxx 600 ολοκλήρωσε με κέρδη τη συνεδρίαση, όπως και οι υπόλοιποι δείκτες, εκτός της Φρανκφούρτης και του Μιλάνου. O Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,09%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο με 1,13%, ο CAC 40 στο Παρίσι με 0,44%, ενώ με 0,21% ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη. Με πτώση 0,27% και 1,50% ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση ο DAX και ο FTSE MIB αντιστοίχως, λόγω των δυσμενών συνεπειών της επιδημίας στις δύο οικονομίες.

Οι επενδυτές αξιολογούν τις δηλώσεις των διοικητών των κεντρικών τραπεζών από τη μία και την ολοένα και εντονότερη απαισιοδοξία των οικονομολόγων από την άλλη, όσον αφορά τις προοπτικές της διεθνούς οικονομίας. Οι ανησυχίες επιτείνονται, διότι ορισμένοι φοβούνται μήπως υπάρξει και νέα δραστική κάμψη, όπως της προηγούμενης εβδομάδας, η οποία ειδικά για τον δείκτη S&P 500 στην αμερικανική αγορά ήταν η χειρότερη από το 2008. Αντιστοίχως, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έχασε ποσοστό 12%, επίδοση που λογίζεται ως η χειρότερη εβδομαδιαία από την κρίση του 2008.

Στην δε Κίνα, ο δείκτης CSI 300 εκτινάχθηκε 3,2%, φανερώνοντας την αλλαγή του κλίματος. «Θα αρχίσουμε να βλέπουμε ότι οι κυβερνήσεις ολοένα και συχνότερα θα μιλούν για το πώς θα αντεπεξέλθουν στο ζήτημα του κορωνοϊού σε επίπεδο δημοσιονομικό, αλλά και παρεμβάσεων κεντρικών τραπεζών», τόνισε ο Ντάμιεν Λοχ, επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων στην Ensemble Capital στη Σιγκαπούρη. Το δολάριο υποχώρησε στα χαμηλά μηνός λόγω προβλέψεων για μείωση επιτοκίων από τη Fed. Tο ευρώ ανήλθε 1,23% προς το δολάριο, στο 1,1163 δολ., ενώ το πετρέλαιο ενισχύθηκε 5% και πλέον λόγω προσδοκιών για δραστικότερη περικοπή παραγωγής. Τέλος, το Brent στο Λονδίνο ανήλθε 5,1%, στα 52,21 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Κάποιοι πολιτικοί να αφήσουν τα προσωπικά τους τερτίπια και να στεφτούν το καλό του τόπου για να μην ...»
Leon  |  12:17

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Η βουλή των λαϊκιστών Πορδίκη, Καμένης, Ελαμάκια και συνεργατιστή κλέφτη Κουλία- ΕΔΕΚ & ΔΗΚΟ βυθίζουν ...»
Αρμαγεδών  |  11:25

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

X