ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άνοδο σημείωσε την Τρίτη το ΧΑΚ

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 70,16 μονάδες, παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 0,23%.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ανοδικά κινήθηκε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου μετά τις ζημιές που παρουσίασε τη Δευτέρα. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 70,16 μονάδες, παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 0,23%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,21%, κλείνοντας στις 42,18 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα €205.792.

Με κέρδη έκλεισε η πλειονότητα των επιμέρους χρηματιστηριακών δεικτών, με εξαίρεση τον δείκτη των Επενδυτικών Εταιρειών ο οποίος παρέμεινε αμετάβλητος.

Άνοδο παρουσίασαν η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,38%, η Εναλλακτική Αγορά 0,25% και τα Ξενοδοχεία 0,77%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με όγκο συναλλαγών αξίας €121.046 (πτώση 1,17% - τιμή κλεισίματος €1,348). Ακολούθησαν οι μετοχές της Lordos United Plastics με όγκο συναλλαγών αξίας €39.418 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €1,42), της Stademos Hotels με €12.225 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €1,50), της Logicom με €8.374 (άνοδος 0,74% – τιμή κλεισίματος €1,37) και της Δήμητρα Επενδυτική με €5.556 (πτώση 0,89% - τιμή κλεισίματος €0,555) .

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, οκτώ κινήθηκαν ανοδικά, πέντε πτωτικά και δύο παρέμειναν αμετάβλητες. Το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 108.

Εξάλλου, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε την εισαγωγή των Μετοχών της εταιρείας Solidus Securities ΑΕΠΕΥ σύμφωνα με το Άρθρο 58(1) του Νόμου του ΧΑΚ στην Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών Αγορά (Ν.Ε.Α.) του ΧΑΚ. Η εισαγωγή γίνεται με τη μέθοδο της ιδιωτικής τοποθέτησης και ο Σύμβουλος Εισαγωγής της εταιρείας είναι η εταιρεία Aeonic Securities C.I.F. Plc

Αναφέρει ότι η εταιρεία Solidus Securities ΑΕΠΕΥ δραστηριοποιείται σύμφωνα με το Πληροφοριακό Έγγραφο της, στον τομέα της Παροχής Επενδυτικών και Παρεπόμενων Υπηρεσιών. Προσθέτει ότι είναι αδειοδοτημένη ως Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών και εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδας. Είναι Μέλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και εξ’ αποστάσεως μέλος του ΧΑΚ.

Η διαπραγμάτευση των πιο πάνω αξιών θα ξεκινήσει την Τρίτη, 21 Μαΐου 2019 και θα πραγματοποιείται σε ευρώ. Το μητρώο της εταιρείας θα τηρείται από το Κεντρικό Αποθετήριο/ Μητρώο του ΧΑΚ.

Επιπλέον, το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου, μετά τη λήξη της περιόδου υποβολής και δημοσιοποίησης (30 Απριλίου 2019) της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης των εισηγμένων εταιρειών στο ΧΑΚ για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2018, ανακοίνωσε ότι οι πιο κάτω εταιρείες οι οποίες είναι εισηγμένες στη ΝΕΑ Αγορά δεν έχουν εκδώσει και δημοσιοποιήσει την Ετήσια Οικονομική Έκθεση τους, για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2018:

Globo Technologies UK Ltd (οι τίτλοι τελούν υπό αναστολή), Lenorca Corporation Public Company Ltd (οι τίτλοι τελούν υπό αναστολή), G Entertainment Group Plc, P.C. Splash Water Public Company Ltd, Intraware Investments Public Ltd, JLG Group Plc, Cyprus Limni Resorts & Golfcourses Plc, Pandora Consultancy Services Plc, T&M Phaedra Public Company Ltd, Rofolio Holdings Public Company Ltd, Blueband Financing Ltd, E.I. Signature Investments Ltd, GBI Finance Group Ltd, Just Bridging Loans Plc, Just Cash Flow Plc, PWE Holdings Plc και South East Europe Gaming Τυχερά Παιχνίδια ΑΕ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση