ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άνοδος για τέταρτη μέρα του δείκτη Stoxx 600

Oι δείκτες Dow Jones και S&P 500 είχαν άνοδο κατά 0,85% αργά χθες το βράδυ πριν από το κλείσιμο της αγοράς.

Newsroom Κ, Αθήνα

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες στα διεθνή χρηματιστήρια, διότι οι επενδυτές ενθαρρύνθηκαν από τα νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας στη Γερμανία, τις ενδείξεις για βελτίωση των συνθηκών στην αμερικανική αγορά απασχόλησης και τα εταιρικά αποτελέσματα.

Στη Γηραιά Ηπειρο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ολοκλήρωσε χθες την τέταρτη συνεχή ημέρα ανόδου, κλείνοντας με 0,56%, ενώ οι επενδυτές έδειχναν να προσβλέπουν σε μία σχετικά γρήγορη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. Η αδυναμία του κολοσσού καταναλωτικών ειδών της Unilever να επιτύχει τους στόχους πωλήσεων απογοήτευσε τους επενδυτές, με αποτέλεσμα η τιμή της μετοχής της να υποχωρήσει 6,2%. Αυτό επηρέασε συνολικά τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 100 στο Λονδίνο, ο οποίος έκλεισε με οριακή πτώση της τάξεως του 0,06% – η χθεσινή συνεδρίαση ήταν και η δεύτερη με απώλειες. Στη Φρανκφούρτη, ο DAX ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο 0,91%, με 0,82% ο CAC 40 στο Παρίσι, με 1,65% ο FTSE MIB στο Μιλάνο και στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ έκλεισε με άνοδο 1,37%.

Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 είχαν άνοδο κατά 0,85% αργά χθες το βράδυ πριν από το κλείσιμο της αγοράς. Το ευρώ εξασθένησε προς το δολάριο 0,6% στο 1,1959 δολάρια. Στη Γηραιά Ηπειρο θετικά επηρέασε το κλίμα η απόφαση του Βερολίνου για επέκταση των μέτρων που αφορούν την οικονομική αρωγή σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Οι επενδυτές συνεκτίμησαν και την πορεία των κολοσσών του πετρελαίου, όπως οι BP και οι Royal Dutch Shell, ειδικά εάν σκεφθεί κανείς πως ο δεύτερος εμφάνισε τα χαμηλότερα ετήσια κέρδη του σε σχεδόν 20 χρόνια. Οι τράπεζες είχαν καλές επιδόσεις, ενώ και η Deutsche Bank παρουσίασε κέρδη πρώτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια. Στην Ιταλία επικράτησε ευφορία ανάμεσα στους επενδυτές.

Ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε με άνοδο 1,65%, δηλαδή έφθασε στα υψηλότερα επίπεδα μηνός, χάρις στο ότι ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι απεδέχθη την πρόσκληση από τον πρόεδρο της χώρας, Σέρτζιο Ματαρέλα, να συγκροτήσει νέα κυβέρνηση. Οι σχετικές επαφές και διαβουλεύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν αύριο Σάββατο. Αντίστοιχα και ο δείκτης DAX ενισχύθηκε στα υψηλά μηνός, αφότου η μετοχή της φαρμακευτικής Bayer ανήλθε 5,3%. Η εταιρεία, τέλος, συνήψε συμφωνία 2 δισ. δολαρίων για τη διευθέτηση μελλοντικών αγωγών από παθόντες λόγω της χρήσης του επικίνδυνου ζιζανιοκτόνου Roundup.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Ανοίγει την Παρασκευή η Πύλη Εμβολιασμού για ηλικίες 59 και 60 ετών

«Ποιος φωστήρας παρακάμπτει τα άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω και δίνει προτεραιότητα σε άτομα μικρότερης ...»
Theodoros  |  22:15

Καταγγελίες Γ. Αρέστη κατά ΚΕΔΙΠΕΣ για επιλεκτική διαρροή εις βάρος του γιου του και του ιδίου

«Οφείλει ο Γενικός Εισαγγελέας, τουλάχιστόν να διασώσει το κύρος του θεσμού που εκπροσωπει, να εμπλακεί ...»
Ηρόδοτος Χριστοδουλίδης  |  11:24

8 διευθύνσεις για bao bun που έρχονται στην πόρτα σου

«Καλό το άρθρο, αλλά παραλείψατε να αναφέρετε το καλύτερο bao bun στη Λευκωσία, το Bao Cyprus (@bao_cyprus)! ...»
Μαρία Πυρίσιη  |  17:58

Μπαχτσελί για τζαμί στη Λεμεσό: Ο Τούρκος δεν έχει φίλο πέραν από τον Τούρκο

«Γιατί δεν λέει ή γράφει καποοιος ότι η μηναρές ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ , έχει προσκολιθεί σε υφιστάμενο χριστιανικό ...»
ΜΧ  |  15:03

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση