ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εβδομαδιαίες ζημιές 1,36% κατέγραψε το ΧΑΚ

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1 μονάδες, σημειώνοντας ημερήσιες απώλειες σε ποσοστό 0,73%

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πτώση παρουσίασε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 71,71 μονάδες, σημειώνοντας ημερήσιες απώλειες σε ποσοστό 0,73%. Σε εβδομαδιαία βάση, η αγορά κατέγραψε ζημιές κατά 1,36%, εξαλείφοντας μέρος των κερδών 2,3% που παρουσίασε στην προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20, έκλεισε στις 43,05 μονάδες παρουσιάζοντας ζημιές σε ποσοστό 0,81%. Ο ημερήσιος τζίρος ανήλθε μόλις στις €85.467.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, ανοδικά κινήθηκε μόνο ο δείκτης των Ξενοδοχείων σε ποσοστό 2,21%, ενώ αμετάβλητος παρέμεινε ο δείκτης των Επενδυτικών. Πτώση σημείωσαν η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,91% και η Εναλλακτική Αγορά κατά 0,24%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Πετρολίνα με όγκο συναλλαγών €21.225 (άνοδος 0,94% - τιμή κλεισίματος €1,07). Ακολούθησαν οι μετοχές της Atlantic Insurance με όγκο συναλλαγών €16.801 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €1,34), της Τράπεζας Κύπρου με €12.886 (πτώση 1,4% - τιμή κλεισίματος €1,686), της Salamis Tours με όγκο €5.587 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €0,735) και της Ελληνικής Τράπεζας με όγκο συναλλαγών €4.942 (πτώση 1,11% - τιμή κλεισίματος €0,89).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 6 κινήθηκαν ανοδικά, 8 πτωτικά και 5 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε στις 97.

Εξάλλου, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε ότι έχει αποδεχθεί προς εισαγωγή σύμφωνα με το Άρθρο 58(1) του Νόμου του ΧΑΚ, στην Αγορά Ομολόγων των Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών (Ν.Ε.Α.) του ΧΑΚ για εκδότες των οποίων το Μητρώο δεν τηρείται από το ΚΑΜ, επιπρόσθετα Ομόλογα της εισηγμένης εταιρείας Blueprint Industrial Engineering Plc τα οποία προέκυψαν από επιπρόσθετες εκδόσεις τους.

Προσθέτει πως τα νέα αυτά Ομόλογα της εταιρείας, η οποία είναι εγγεγραμμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο, φέρουν τους ίδιους όρους με τα ήδη υφιστάμενα εισηγμένα ομόλογα της εταιρείας αυτής.

Αναφέρει επίσης ότι η διαπραγμάτευση των επιπρόσθετων αξιών η οποία πραγματοποιείται σε Αγγλική Στερλίνα (£) θα αρχίσει την Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 και ότι το Χρηματιστήριο δεν θα αναλάβει την τήρηση του μητρώου των πιο πάνω τίτλων, στο Κεντρικό Αποθετήριο/ Μητρώο του ΧΑΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

X