ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εκτινάχθηκαν οι εξαγωγές αλλά και οι εισαγωγές της Κίνας τον Αύγουστο

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 25,6%, σε ετήσια βάση, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 33,1 %, σύμφωνα με τις τελωνειακές αρχές

ΚΥΠΕ

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα στοιχεία για τις εξαγωγές και τις εισαγωγές της Κίνας τον Αύγουστο, καθώς τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη κατέδειξαν αύξηση της ζήτησης από το εξωτερικό για αυτοκίνητα, ηλεκτρονικά είδη και καταναλωτικά αγαθά, την στιγμή που υπάρχει εγχώρια μεγάλη αναζωπύρωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Η είδηση ​​ακολουθεί μια πρόσφατη σειρά αδύναμων στοιχείων που υποδείκνυαν ότι η ανάκαμψη στην κορυφαία οικονομία του κόσμου πλήττεται από την εκτίναξη των κρουσμάτων από την παραλλαγή της Covid – 19 η οποία έχει αναγκάσει ορισμένες χώρες να επιβάλουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα και να πλήξουν την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Επίσης, τα θετικά στοιχεία έρχονται παρά το κλείσιμο ενός μεγάλου λιμανιού της χώρας λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, εξέλιξη που αναμενόταν πως θα πλήξει τις εξαγωγές.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 25,6%, σε ετήσια βάση, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 33,1 %, σύμφωνα με τις τελωνειακές αρχές.

Τα στοιχεία ήταν σημαντικά υψηλότερα από αυτά του Ιουλίου και πολύ καλύτερα από τις εκτιμήσεις σε έρευνα του Bloomberg για αύξηση των εξαγωγών κατά 17,3 % και των εισαγωγών κατά 26,9%. Τα εντυπωσιακά στοιχεία ήταν αποτέλεσμα και της χαμηλής βάσης σύγκρισης του περασμένου έτους όταν ο ιός εξαπλωνόταν γρήγορα.

Οι εξαγωγές βοηθήθηκαν από τη «βελτίωση της ζήτησης για καταναλωτικά αγαθά στο εξωτερικό», ανέφερε η Moody`s Analytics σε σημείωμα της Δευτέρας.

Επίσης, η επικεφαλής οικονομολόγος της ING για την Κίνα Iris Pang σημείωνε ότι η απότομη αύξηση των εξαγωγών αυτοκινήτων ήταν "εκπληκτικό" κατόρθωμα, δεδομένης της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών που έχει επιβαρύνει την αυτοκινητοβιομηχανία.

"Δείχνει ότι (η Κίνα) έχει την ικανότητα παραγωγής ημιαγωγών και αυτοκινήτων, και ως εκ τούτου μπορεί να αυξήσει τις εξαγωγές της", δήλωσε στο AFP.

Οι εξαγωγές ηλεκτρονικών προϊόντων αυξήθηκαν τους πρώτους οκτώ μήνες, ανακοίνωσαν οι τελωνειακές αρχές της Κίνας.

Εν τω μεταξύ, το Τελωνείο αναφέρει ότι οι εισαγωγές ενισχύθηκαν από την αύξηση του κόστους των εμπορευμάτων όπως το σιδηρομετάλλευμα, το πετρέλαιο και ο άνθρακας, που αντιστάθμισαν τη μείωση του ποσού των εμπορευμάτων που εισέρχονται στη χώρα.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας ανήλθε σε 58,3 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένο κατά 2,2%, σε ετήσια βάση, και ήταν υψηλότερο από τα 53,2 δισ. δολάρια που αναμενόταν από τους αναλυτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση