ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φυσικό αέριο: Νέο άλμα φέρνει το κλείσιμο του Nord Stream 1

Οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν φτάσει τα 270,98 ευρώ την μεγαβατώρα

Money Review

Άνοδο έως και 13% σημειώνουν οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου, έπειτα από το κλείσιμό τους σε ιστορικό ρεκόρ την Παρασκευή, αφότου η Μόσχα ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι ο αγωγός Nord Stream 1 θα κλείσει για τρεις ημέρες για εργασίες συντήρησης στις 31 Αυγούστου.

Η ανακοίνωση ενίσχυσε τους φόβους για παρατεταμένη διακοπή του εφοδιασμού, εγείροντας και πάλι ανησυχίες ότι ο αγωγός δεν θα επιστρέψει σε λειτουργία μετά τα έργα.

Η Γερμανία προετοιμάζεται πάντα για το κλείσιμο της στρόφιγγας από τη Μόσχα, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομία Ρόμπερτ Χάμπεκ να λέει: «πρέπει να περιμένουμε από τον Πούτιν να μειώσει περαιτέρω το φυσικό αέριο».

Οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει για την πιθανότητα πλήρους διακοπής των ρωσικών προμηθειών καθώς το Κρεμλίνο ανταποδίδει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Η Γερμανία, ο μεγαλύτερος καταναλωτής φυσικού αερίου της Ευρώπης, αναζητά εναλλακτικές λύσεις, αλλά είναι απίθανο να μπορέσει να αντικαταστήσει όλες τις ρωσικές εισαγωγές.

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ολλανδία, που αποτελούν και το σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, ενισχύονται κατά 11% στα 270,98 ευρώ την μεγαβατώρα. Σύμφωνα με το Bloomberg, την Παρασκευή έκλεισαν την πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση