ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:43
 

Με άνοδο έκλεισε το ΧΑΚ την πρώτη συνεδρία της εβδομάδας

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 71,03 μονάδες παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 1,12%

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με κέρδη έκλεισε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου στην πρώτη συνεδρία της εβδομάδας. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 71,03 μονάδες παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 1,12%.

Άνοδο κατέγραψε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20 σε ποσοστό 1,21%, κλείνοντας στις 42,72 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα €560.434.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη παρουσίασαν η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 1,89% , οι Επενδυτικές σε ποσοστό 1,73% και τα Ξενοδοχεία κατά 0,34%, ενώ ζημιές παρουσίασε οριακά η Εναλλακτική Αγορά σε ποσοστό 0,03%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €496.536 (άνοδος 1,03% - τιμή κλεισίματος €1,378). Ακολούθησαν οι μετοχές της Atlantic Insurance με €15.960 (χωρίς μεταβολή- τιμή κλεισίματος €1,40), της Δήμητρα Επενδυτικής με €7.803 (άνοδος 1,85% - τιμή κλεισίματος €0,55), της Ελληνικής Τράπεζας με €6.964 (άνοδος 2,62% - τιμή κλεισίματος €0,94) και της Tsokkos Hotels με €6.395 (άνοδος 1,48% - τιμή κλεισίματος €0,137).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 9 κινήθηκαν ανοδικά, 3 πτωτικά και 6 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 135.

Εξάλλου, ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου αναφέρει ότι έχει προχωρήσει στην έκδοση νέου εντύπου, καθώς και στην τροποποίηση του υφιστάμενου εντύπου για ανανέωση κωδικού LEI (Legal Entity Identifier).

Το νέο έντυπο (Annex 1), προσθέτει, θα συμπληρώνεται από αιτητές που δεν θα έχουν να παρουσιάσουν οποιαδήποτε αλλαγή στοιχείων σε σχέση με την αρχική τους αίτηση για απόκτηση κωδικού LEI, είτε ή από την τελευταία φορά ανανέωσης του κωδικού LEI.

Επιπλέον, το ΧΑΚ έχει προβεί σε διαφοροποίηση του υφιστάμενου εντύπου για ανανέωση κωδικού LEI. Το έντυπο αυτό (Annex 2), θα συμπληρώνεται στις περιπτώσεις όπου υπήρξε αλλαγή στοιχείων του αιτητή από την αρχική έκδοση LEI ή από την τελευταία φορά ανανέωσης κωδικού LEI.(π.χ αλλαγή στη σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου, αλλαγή Διεύθυνσης αιτητή).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΧΑΚ τα πιο πάνω έντυπα, βρίσκονται διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του στο σύνδεσμο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

Στην Ασία τα χρηματιστήρια, συνέχισαν την καθοδική του πορεία, με τους τρεις κύριους δείκτες να κλεινουν τη μέρα με αρνητικό πρόσημο.

Ημέρα ανάκαμψης για Wall Street

Η διαπραγμάτευση έκλεισε με τον Dow Jones Industrial Average να αναφέρει τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των τριών κύριων δεικτών ...
Του Νικόλα Βωνιάτη
 |  ΑΓΟΡΕΣ
X