ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με οριακά κέρδη αρχίζει την βδομάδα το ΧΑΚ

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 46,52 μονάδες παρουσιάζοντας άνοδο μόλις 0,02%

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οριακά κέρδη παρουσίασε την Δευτέρα το ΧΑΚ σε μια συνεδρία που χαρακτηρίστηκε από πολύ μχαηλό επενδυτικό ενδιαφέρον. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 46,52 μονάδες παρουσιάζοντας άνοδο μόλις 0,02%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 δεν παρουσίασε μεταβολή κλείνοντας στις 27,57 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών περιορίστηκε στις €87.944.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη παρουσίασε ο τομέας των Ξενοδοχείων με 2,78% οι Επενδυτικές Εταιρείες με 2,57% και η Κύρια Αγορά με 0,18%. Αντίθετα, η Εναλλακτική Αγορά κατέγραψε ζημιές σε ποσοστό 0,38%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €53.114 (πτώση 0,89% - τιμή κλεισίματος €0,55). Ακολούθησαν οι μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας με €21.481 (πτώση 2,12% - τιμή κλεισίματος €0,55), της Logicom με €6.925 (πτώση 1,08% - τιμή κλεισίματος €0,92), της Petrolina (Holdings) με €3.169 (πτώση 2,63% - τιμή κλεισίματος €0,74) και της Τσιμεντοποιΐας Βασιλικού με €1.488 (πτώση 0,53% - τιμή κλεισίματος €1,86).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, πέντε κινήθηκαν ανοδικά και πέντε κινήθηκαν πτωτικά. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε σε 105.

Εξάλλου, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε ότι η Ειδική Συμβουλευτική Επιτροπή (Advisory Committee) για το Δείκτη FTSE/CySE20, προέβηκε στις 18 Μαΐου 2020, σε ανασκόπηση του Δείκτη για το εξάμηνο Νοέμβριος 2019 – Απρίλιος 2020.

Επισημαίνεται ότι η αξιολόγηση του κριτηρίου της εμπορευσιμότητας βάσει των προβλεπόμενων στους Κανόνες του Δείκτη έγινε, λαμβάνοντας υπόψη ως ποσοστό το 12%. Ειδικότερα σημειώνεται ότι η σύνθεση του Δείκτη για το επόμενο εξάμηνο παραμένει η ίδια, όπως ισχύει μέχρι σήμερα χωρίς οποιαδήποτε διαφοροποίηση και είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΧΑΚ.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή αποφάσισε περαιτέρω, τη σύνθεση του Καταλόγου Αντικατάστασης (Reserve List), που περιέχει τις αμέσως πέντε στη σειρά επιλέξιμες και μεγαλύτερες σε κεφαλαιοποίηση μετοχές, βάσει των Κανόνων του Δείκτη. Ο κατάλογος αυτός χρησιμεύει, σε περιπτώσεις όπου για οποιοδήποτε λόγο και σύμφωνα πάντοτε με τους Κανόνες για το Δείκτη, απαιτείται αντικατάσταση μίας μετοχής από οποιαδήποτε άλλη μετοχή κατά τη διάρκεια του επόμενου εξαμήνου και πριν από την τακτική εξαμηνιαία αναθεώρηση του Δείκτη. Παρατίθενται πιο κάτω τα ονόματα των μετοχών που συνθέτουν τον Κατάλογο Αντικατάστασης (Reserve List):
LEPTOS CALYPSO HOTELS PUBLIC LTD
CLARIDGE PUBLIC LTD
LCP HOLDINGS AND INVESTMENTS PUBLIC LTD
MINERVA INSURANCE COMPANY PUBLIC LTD
CLR INVESTMENT FUND PUBLIC LTD
Υπενθυμίζεται ότι οι συντελεστές στάθμισης (Capping Factors) των μετοχών που συμμετέχουν στη σύνθεση των Δείκτη FTSE/CySE20, θα υπολογισθούν με βάση το κλείσιμο της χρηματιστηριακής συνεδρίας της Παρασκευής, 12 Ιουνίου 2020.

Όλες οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση