ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με πτώση έκλεισε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Ο Γενικός Δείκτης έφτασε στο κλείσιμο στις 69,66 μονάδες, παρουσιάζοντας μείωση 0,23%

ΚΥΠΕ

Με πτώση έκλεισε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης έφτασε στο κλείσιμο στις 69,66 μονάδες, παρουσιάζοντας μείωση 0,23%, όπως και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος κατέγραψε μείωση 0,31%, κλείνοντας στις 41,73 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανήλθε στις €168.953,71.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, η Κύρια Αγορά σημείωσε πτώση 0,84%, οι Επενδυτικές Εταιρείες και τα Ξενοδοχεία δεν παρουσίασαν μεταβολή, ενώ η Εναλλακτική Αγορά κατέγραψε κέρδη 0,32%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Ελληνικής Τράπεζας με €97.910 (πτώση 3,86% - τιμή κλεισίματος €0,85). Ακολούθησαν οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου με €66.921 (άνοδος 0,95% – τιμή κλεισίματος €1,06), της Alkis H. Hadjikyriacos (Frou-Frou Biscuits) Public Ltd με €1.680 (πτώση 2,78% – τιμή κλεισίματος €2,78) της Petrolina με €866 (αμετάβλητη – τιμή κλεισίματος €1,09) και της Logicom με €462 (επίσης χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €1,85).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, τέσσερις κινήθηκαν ανοδικά, δύο πτωτικά και ακόμη δύο παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 77.

Εξάλλου, το ΧΑΚ ανακοίνωσε τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας Access Commercial Investors 4 Plc (Ν.Ε.Α. Αγορά), για επιπλέον δύο μήνες, δηλαδή μέχρι και τις 29 Αυγούστου 2022.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε σύμφωνα με το Άρθρο 185 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, εφόσον εξακολουθούν να συντρέχουν οι λόγοι που επιβάλλουν τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εν λόγω εταιρείας.

Συμπληρώνεται ότι εάν κατά τη διάρκεια της αναστολής διαπραγμάτευσης η εταιρεία συμμορφωθεί με τις πιο πάνω υποχρεώσεις της, τότε η αναστολή διαπραγμάτευσης θα αρθεί.

Επιπλέον, το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ανακοίνωσε την απόφαση άρσης των ορίων διακύμανσης τιμής για μια ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της εισηγμένης εταιρείας Δασικές Βιομηχανίες Κύπρου Δημόσια Λτδ.

Όπως αναφέρεται, η απόφαση λήφθηκε μετά από αίτημα Μέλους του Χρηματιστηρίου κατόπιν υποβολής σχετικής έκθεσης αποτίμησης η οποία υποστηρίζει το αίτημα αυτό. Σύμφωνα με την έκθεση αυτή αλλά και τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για το έτος 2021 που πρόσφατα δημοσιεύτηκαν, η καθαρή αξία του ενεργητικού της εταιρείας ανά μετοχή ανέρχεται στα €3,76, ενώ η τρέχουσα τιμή διαπραγμάτευσης στο σύστημα ΟΑΣΗΣ του ΧΑΚ κυμαίνεται στα €0,63, ενώ διευκρινίζεται πως το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου κατέληξε στην απόφαση λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω στοιχεία καθώς και την πολύ χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα της μετοχής αυτής.

Σημειώνεται πως η άρση των ορίων διακύμανσης τιμής θα έχει ισχύ μόνο κατά τη διάρκεια της χρηματιστηριακής συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου 2022.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση