ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με σημαντικά κέρδη ξεκίνησε τη βδομάδα το ΧΑΚ

Ο Γενικός Δείκτης ανήλθε στις 94,62 μονάδες

ΚΥΠΕ

Με κέρδη άνοιξε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο, το οποίο συνεχίζει τις ανοδικές του συνεδριάσεις μέσα στο νέο έτος. Ωθούμενο ανοδικά κυρίως από τα σημαντικά κέρδη στους τραπεζικούς τίτλους, ο Γενικός Δείκτης ανήλθε στις 94,62 μονάδες, παρουσιάζοντας κέρδη 1,44%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε κέρδη, σε ποσοστό επίσης 1,44%, κλείνοντας στις 57,10 μονάδες. Σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε ο ημερήσιος τζίρος ο οποίος διαμορφώθηκε στις €221.931,  εκ των οποίων €19.925 σε ομόλογα.

Κέρδη παρουσίασαν οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες, με εξαίρεση τον τομέα των Επενδυτικών Εταιρειών, ο οποίος παρουσίασε πτώση 0,37%. Τα μεγαλύτερα κέρδη παρουσίασαν τα Ξενοδοχεία με 1,76% και ακολούθησαν η Κύρια Αγορά με 1,65% και η Εναλλακτική Αγορά με 0,33%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €136.460 (άνοδος 3,57% - τιμή κλεισίματος €1,88). Ακολούθησαν οι μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας με €39.959 (άνοδος 2,67% - τιμή κλεισίματος €1,54), της Demetra Holdings Plc με €10.895 (πτώση 0,40% - τιμή κλεισίματος €0,49), της Τσιμεντοποιϊας Βασιλικού με €3.822 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €2,64) και της SalamisTours (Holdings) με €2.880 (πτώση 1,08% - τιμή κλεισίματος €1,84).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, δέκα κινήθηκαν ανοδικά, τέσσερις πτωτικά και τέσσερις παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 161.

Εν τω μεταξύ, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε τη μετάταξη των τίτλων της εταιρείας Chris Joannou Public Ltd από την Αγορά Επιτήρησης στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου, ενόψει του ότι έχουν εκλείψει οι λόγοι για τους οποίους είχαν μεταταχθεί οι τίτλοι της εταιρείας αφού η εταιρεία προχώρησε στην έκδοση και δημοσιοποίηση των οικονομικών της αποτελεσμάτων που εκκρεμούσαν. Η απόφαση αυτή λήφθηκε με βάση την Παράγραφο 2.2.5 της ΚΔΠ 379/2014 (ως έχει τροποποιηθεί).

Αναφέρεται ότι οι τίτλοι της εταιρείας θα συνεχίσουν να παρουσιάζονται με σήμανση (Σ) στο ημερήσιο δελτίο τιμών και στους πίνακες διαπραγμάτευσης, λόγω μη τήρησης της ειδικής προϋπόθεσης εισαγωγής και συνεχούς υποχρέωσης αναφορικά με την ελάχιστη χρηματιστηριακή αξία. Διευκρινίζεται ότι το Συμβούλιο θα προβεί σε αφαίρεση της σήμανσης (Σ) από τους πίνακες διαπραγμάτευσης και τα δελτία τιμών του ΧΑΚ για τους τίτλους της εταιρείας, όταν διαπιστώσει ότι οι λόγοι που οδήγησαν στην παρουσίαση της σήμανσης στις αξίες, θα έχουν εκλείψει. Οι τίτλοι της εταιρείας θα διαπραγματεύονται στην Εναλλακτική Αγορά από την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023.

Το ΧΑΚ ανακοίνωσε επίσης τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας Elaine Securities Plc (ΝΕΑ Αγορά). Η απόφαση αυτή λήφθηκε σύμφωνα με το Άρθρο 183 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, εφόσον εξακολουθούν να συντρέχουν οι λόγοι που επιβάλλουν τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας, λόγω παραίτησης του Φορέα Εκκαθάρισης και μη υποβολής και δημοσιοποίησης της Εξαμηνιαίας της Έκθεσης για την περίοδο που έληξε στις 31/8/2022.

Η συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης θα ισχύει από τις 17 Ιανουαρίου 2023. Σημειώνεται ότι η αναστολή διαπραγμάτευσης θα έχει διάρκεια το μέγιστο 2 μηνών (δηλαδή μέχρι τις 17 Μαρτίου 2023) ή νωρίτερα, εάν η εταιρεία συμμορφωθεί με τις εκκρεμείς συνεχείς της υποχρεώσεις.

Τέλος, το ΧΑΚ ανακοίνωσε τη μετάταξη των τίτλων της εταιρείας Harvest Capital Management Public Ltd από την Αγορά Επιτήρησης στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου, ενόψει του ότι έχουν εκλείψει οι λόγοι για τους οποίους είχαν μεταταχθεί οι τίτλοι της εταιρείας αφού η εταιρεία προχώρησε στην έκδοση και δημοσιοποίηση των οικονομικών της αποτελεσμάτων που εκκρεμούσαν. Η απόφαση αυτή λήφθηκε με βάση την Παράγραφο 2.2.5 της ΚΔΠ 379/2014 (ως έχει τροποποιηθεί).

Περαιτέρω σημειώνεται ότι οι τίτλοι της εταιρείας θα συνεχίσουν να παρουσιάζονται με σήμανση (Σ) στο ημερήσιο δελτίο τιμών και στους πίνακες διαπραγμάτευσης, λόγω μη τήρησης της ειδικής προϋπόθεσης εισαγωγής και συνεχούς υποχρέωσης αναφορικά με την ελάχιστη χρηματιστηριακή αξία.

Οι τίτλοι της εταιρείας θα διαπραγματεύονται στην Εναλλακτική Αγορά από την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

Ο Γενικός Δείκτης ανήλθε στις 114,49 μονάδες, που αποτελεί νέο υψηλό ρεκόρ από τον Σεπτέμβριο του 2014, παρουσιάζοντας ημερήσια ...
ΚΥΠΕ
 |  ΑΓΟΡΕΣ