ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μεικτά πρόσημα και νευρικότητα στις αγορές

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Eurostoxx 600 σημείωσε αρχικά πτώση 2%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του περασμένου έτους, για να ανακάμψει αργότερα και να κλείσει σχεδόν αμετάβλητος

Kathimerini.gr

Στο ρυθμό της ουκρανικής κρίσης παρέμειναν, όπως ήταν αναμενόμενο, και χθες οι ευρωπαϊκές αγορές, που παρά την αρχική υποχώρησή τους περιόρισαν αργότερα τις απώλειες. Αντιθέτως η Wall Street βρισκόταν στο «κόκκινο» μέχρι αργά το βράδυ. Όπως επισημαίνει το Reuters, οι επενδυτές ήσαν προετοιμασμένοι χθες για μεγάλη αστάθεια στις αγορές εν αναμονή της επόμενης κίνησης του Ρώσου προέδρου. Η απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να ζητήσει την έγκριση του ρωσικού κοινοβουλίου για την αποστολή στρατευμάτων στο εξωτερικό, προκάλεσε μεν κραδασμούς, που παρέμειναν πάντως περιορισμένοι. Οι επενδυτές στράφηκαν αρχικά στα ασφαλή καταφύγια των κρατικών ομολόγων, του χρυσού και του δολαρίου. Αργότερα όταν το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι παραμένει ανοικτό σε διπλωματική λύση, οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου σημείωσαν νέα άνοδο φτάνοντας το 1,951%, ενώ νωρίτερα είχαν υποχωρήσει στο 1,85%. Παράλληλα ο χρυσός, που προσήλκυσε για μια ακόμη φορά τους επενδυτές ως ασφαλές καταφύγιο, σημείωσε αρχικά άνοδο φτάνοντας τα 1.913,89 δολάρια η ουγκιά για να σημειώσει υποχώρηση 0,3% αργότερα και να κυμαίνεται το βράδυ στα 1.900,53 δολάρια η ουγκιά. Σε ό,τι αφορά το δολάριο, ο δείκτης του έναντι του καλαθιού νομισμάτων σημείωσε υποχώρηση 0,12% και το ευρώ ενισχύθηκε κατά 0,3% στο 1,1346 δολ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Eurostoxx 600 σημείωσε αρχικά πτώση 2%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του περασμένου έτους, για να ανακάμψει αργότερα και να κλείσει σχεδόν αμετάβλητος. Παράλληλα ο επίσης πανευρωπαϊκός αλλά μικρότερος Eurostoxx 50 έκλεισε οριακά σε θετικό πρόσημο με ισχνά κέρδη 0,08%. Με μικρά κέρδη 0,29% έκλεισε, άλλωστε, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, σε αντίθεση με τη Φρανκφούρτη και το Παρίσι που κατέγραψαν μικρές απώλειες.

Ο δείκτης Xetra DAX της Φρανκφούρτης έκλεισε με μικρή υποχώρηση 0,23% και ο CAC 40 του Παρισιού με μικρές απώλειες 0,74%. «Η κατακλείδα είναι ότι ο φόβος παραμένει σε υψηλά επίπεδα και μέχρις ότου να έχουμε σαφέστερη εικόνα του τι θα κάνει ή τι δεν θα κάνει ο Ρώσος πρόεδρος, η αγορά θα παραμένει σε κατάσταση σύγχυσης», τόνισε μιλώντας στο Reuters ο Πίτερ Καρντίγιο, επικεφαλής της ομάδας οικονομολόγων της Spartan Capital Securities στη Νέα Υόρκη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση