ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για χειραγώγηση των τιμών φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Η ενεργειακή κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη επισκίασε τη συνάντηση των Υπουργών της ΕΕ την Τετάρτη

ΚΥΠΕ

Η Υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Τζένιφερ Γκράνχολμ προειδοποίησε την Τετάρτη για «χειραγώγηση» των τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς μια ομάδα Ευρωπαίων νομοθέτων κατηγόρησε τη Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από τις αυξήσεις των τιμών.

 "Οι ΗΠΑ ήταν σαφείς ότι εμείς και οι εταίροι μας πρέπει να είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να είμαστε όρθιοι, όταν υπάρχουν παίκτες που μπορεί να χειραγωγούν την προσφορά για να επωφεληθούν", δήλωσε η κ. Granholm σε μια διαδικτυακή ενημέρωση κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στη Βαρσοβία.
 
«Θέλουμε όλοι να έχουμε τα μάτια μας στο θέμα για τυχόν χειραγώγηση των τιμών του φυσικού αερίου με την αποθήκευση ή την αποτυχία παραγωγής επαρκούς προσφοράς», είπε στους δημοσιογράφους.
 
 "Το εξετάζουμε πολύ σοβαρά και είμαστε ενωμένοι με τους Ευρωπαίους συμμάχους μας για να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει επαρκή, προσιτή προμήθεια φυσικού αερίου αυτό το Χειμώνα", υπογράμμισε.

Η ενεργειακή κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη επισκίασε τη συνάντηση των Υπουργών της ΕΕ την Τετάρτη, με τους συμμετέχοντες να περιγράφουν την κατάσταση - που γίνεται αισθητή σε παγκόσμιο επίπεδο - ως "κρίσιμη".

Η ήπειρος αντιμετωπίζει αυξημένες τιμές ενέργειας καθώς η οικονομία της ανακάμπτει από την πανδημία της Covid - 19 και καθώς πλησιάζει ο Χειμώνας τα αποθέματα φυσικού αερίου βρίσκονται σε ανησυχητικά χαμηλά επίπεδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση