ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πτώση παρουσίασε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο

Παρέμεινε αμετάβλητος ο δείκτης των Επενδυτικών Εταιρειών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πτώση παρουσίασε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, διατηρώντας, ωστόσο, το επίπεδο των 65 μονάδων. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 65,25 μονάδες, σημειώνοντας μικρές απώλειες σε ποσοστό 0,65%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 39,29 μονάδες, καταγράφοντας πτώση σε ποσοστό 0,71%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €115.191.

Όσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, αμετάβλητος παρέμεινε ο δείκτης των Επενδυτικών Εταιρειών. Πτώση κατέγραψαν ο δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,82%, τα Ξενοδοχεία κατά 0,94% και η Εναλλακτική κατά 0,64%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με όγκο συναλλαγών €47.154 (τιμή κλεισίματος €1,31 – άνοδος 0,77%), της Louis με €24.250 (τιμή κλεισίματος €0,109 – πτώση 8,40%), της εταιρείας Τσιμεντοποιία Βασιλικού με €16.985 (τιμή κλεισίματος €2,26 – πτώση 1,74%), της Πετρολίνα με €5.434 (τιμή κλεισίματος €0,975 – πτώση 0,51%) και της Ελληνικής Τράπεζας με €4,901 (τιμή κλεισίματος €0,838 – πτώση 2,10%).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 6 κινήθηκαν ανοδικά, 9 καθοδικά, ενώ 4 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 140.

Εξάλλου, το ΧΑΚ ενημερώνει τους συντελεστές της Αγοράς σχετικά με ανακοίνωση του Financial Conduct Authority (FCA) του Ηνωμένου Βασιλείου, ημερομηνίας 9 Οκτωβρίου 2019, ότι στις 8 Οκτωβρίου 2019 το Δικαστήριο έχει διορίσει από κοινού τους Mark Ford, Adam Stephens και Henry Shinners (Smith & Williamson LLP) ως Ειδικούς Διαχειριστές (Joint Special Administrators) της εταιρείας Reyker Securities Plc.

Προσθέτει ότι λόγω του ότι αριθμός εκδοτών από το Ηνωμένο Βασίλειο, εισηγμένων στην ΝΕΑ Αγορά, έχουν ορίσει ως Φορέα Εκκαθάρισης την εταιρεία Reyker Securities Plc (ως είχε ήδη ανακοινωθεί στο παρελθόν κατά την εισαγωγή κάθε εκδότη) για διακανονισμό και εκκαθάριση των χρηματιστηριακών συναλλαγών τους που καταρτίζονται στο ΧΑΚ, το Χρηματιστήριο θα ήθελε να φέρει εις γνώση σας την πιο πάνω πληροφόρηση.

Αναφέρει επίσης ότι οι επηρεαζόμενοι εκδότες έχουν ενημερωθεί από το Χρηματιστήριο ώστε να προβούν στις σχετικές ενέργειες για διορισμό άμεσα άλλου Φορέα Εκκαθάρισης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση