ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:18
 

Σε καλά εταιρικά αποτελέσματα ποντάρουν οι αγορές

Ο παγκόσμιος χρηματιστηριακός δείκτης της MSCI αρχικά ενισχυόταν κατά 0,18%, υποχώρησε προσωρινά στο -0,1%

Newsroom Κ, Αθήνα

Ανοδικά κινήθηκαν την Τετάρτη τα χρηματιστήρια διεθνώς, ιδιαίτερα η Γουόλ Στριτ, καταγράφοντας κέρδη για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση χάρη στα καλύτερα από το αναμενόμενο αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της Apple και την εκτίμηση για αύξηση κερδών των αμερικανικών εταιρειών κατά 0,5% το πρώτο τρίμηνο.

Ο παγκόσμιος χρηματιστηριακός δείκτης της MSCI αρχικά ενισχυόταν κατά 0,18%, υποχώρησε προσωρινά στο -0,1%, όταν δημοσιεύτηκαν τα απογοητευτικά στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Απρίλιο –στοιχεία που έστειλαν στο κόκκινο και τον FTSE 100 στο Λονδίνο–, και το βράδυ εμφάνιζε κέρδη 0,09%.

Στη Γουόλ Στριτ, ο S&P 500, ενισχυμένος από την άνοδο της μετοχής της Apple μέχρι και κατά 6,37%, όδευε το βράδυ προς νέο ιστορικό ρεκόρ, μετά το κλείσιμο σε ιστορικά υψηλό επίπεδο την Τρίτη. Ο δείκτης εμφάνιζε κέρδη 0,11%, στις 2.949,14 μονάδες.

Από τους 11 κυρίως κλάδους του S&P 500, τα μεγαλύτερα κέρδη εμφάνιζε ο τεχνολογικός, με άνοδο 0,86%. Ανοδική πορεία είχαν επίσης ο Dow Jones και ο Nasdaq. Ο δείκτης εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχυόταν χθες βράδυ κατά 0,23%, στις 26.654,59 μονάδες. Ο δείκτης εταιρειών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq εμφάνιζε κέρδη 0,37%, στις 8.124,97 μονάδες. Πλέον οι αναλυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι για το ύψος της κερδοφορίας των αμερικανικών εταιρειών το πρώτο τρίμηνο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv, οι αναλυτές προβλέπουν ρυθμό αύξησης κερδοφορίας 0,5% το πρώτο τρίμηνο, ενώ στις αρχές Απριλίου προέβλεπαν συρρίκνωσή τους κατά 2%. Από τις 305 εταιρείες που περιλαμβάνονται στον δείκτη S&P 500 και έχουν ανακοινώσει οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου, το 76% έχει εμφανίσει στοιχεία καλύτερα από τις εκτιμήσεις της Γουόλ Στριτ. «Πολλοί περίμεναν ύφεση της κερδοφορίας, κάτι που δεν επαληθεύτηκε, ενώ εξακολουθούμε να είμαστε αισιόδοξοι για την ανάπτυξη», λέει στο Reuters ο Ράντι Φρέντρικ, αντιπρόεδρος παραγώγων στην Τσαρλς Σβαμπ, στο Οστιν του Τέξας. Επιπλέον, ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ πρόσθεσε τον Απρίλιο 275 χιλιάδες θέσεις εργασίας, πολύ περισσότερες από τις 180 χιλιάδες που ήταν ο μέσος όρος των αναλυτών.

Στην Ευρώπη, οι χρηματιστηριακές συναλλαγές ήταν λιγοστές, καθώς από τις μεγάλες αγορές λειτούργησαν χθες μόνο το Λονδίνο και η Κοπεγχάγη. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε χθες με πτώση 0,07%. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε με υποχώρηση 0,5%, αν και είχε ανοίξει με άνοδο 0,3%.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«ΛΗΨΕΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΕΙΑ Μπορείτε να χαράξετε και να συνδεθείτε ...»
MARK DOROTHY  |  16:58

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«Get ATM Raw Card and Make it Complete You can hack and log on to ATMs without having to carry it Arms. ...»
MARK DOROTHY  |  16:53

Πέντε μνηστήρες για αγορά ΜΕΔ 4 δισ.

«ΛΗΨΕΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΕΙΑ Μπορείτε να χαράξετε και να συνδεθείτε ...»
MARK DOROTHY  |  16:48

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

X