ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σημαντικές απώλειες στο ΧΑΚ

Η αγορά έκλεισε στις 67,34 μονάδες, καταγράφοντας ζημιές σε ποσοστό 1,35%.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σημαντικές απώλειες σημείωσε ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ στη δεύτερη χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας, διευρύνοντας τις μικρές απώλειες της προηγούμενης ημέρας. Η αγορά έκλεισε στις 67,34 μονάδες, καταγράφοντας ζημιές σε ποσοστό 1,35%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 40,19 μονάδες, καταγράφοντας ζημιές σε ποσοστό 1,40%. Η αξία των συναλλαγών σε μετοχές διαμορφώθηκε στα €261.111.

Με ζημιές έκλεισαν όλοι οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες. Τα Ξενοδοχεία σημείωσαν πτώση 0,80%, οι Επενδυτικές παρουσίασαν ζημιές 1,57%, η Κύρια Αγορά υποχώρησε κατά 1,37% και η Εναλλακτική Αγορά σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,01%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι των Τσιμεντοποιίων Βασιλικού με €70.838 (τιμή κλεισίματος €2,90 – χωρίς μεταβολή), της Τράπεζας Κύπρου με €67.899 (τιμή κλεισίματος €1,71 – πτώση 3,93%), της Ελληνικής Τράπεζας με €18.591 (τιμή κλεισίματος €0,63 – άνοδος 0,64%), της Logicom με €14.031 (τιμή κλεισίματος €1,51 – χωρίς μεταβολή) και της Tsokkos Hotels με €13.040 (τιμή κλεισίματος €0,16 – χωρίς μεταβολή).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 4 κινήθηκαν ανοδικά, 10 πτωτικά, ενώ 9 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 164.

Εξάλλου, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), που εκπροσωπείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Κεντρικών Αποθετηρίων Τίτλων (ECSDA) της οποίας είναι μέλος, η Ευρωπαϊκή Ένωση Κεντρικών Γραφείων Συμψηφισμού (EACH) και η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων (FESE) υπέγραψαν στις 7 Νοεμβρίου 2006 τον Ευρωπαϊκό Κώδικα Δεοντολογίας για την Εκκαθάριση και τον Διακανονισμό (ο «Κώδικας Δεοντολογίας»).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΧΑΚ, το Μέρος V του Κώδικα Δεοντολογίας αναφέρεται στον Διαχωρισμό Υπηρεσιών και τον Λογιστικό Διαχωρισμό. Ο Διαχωρισμός Υπηρεσιών αυξάνει τις επιλογές των πελατών και παρέχει ευελιξία κατά την επιλογή της υπηρεσίας που θα αγοράσουν, βοηθώντας τους να κατανοήσουν και να συγκρίνουν τιμές και υπηρεσίες.

Αναφέρεται επίσης ότι ο Λογιστικός Διαχωρισμός παρέχει σχετικές πληροφορίες αναφορικά με τις προσφερόμενες υπηρεσίες και προστίθεται ότι για το έτος 2017, το ΧΑΚ συμμορφώνεται με το Μέρος V του Κώδικα και συγκεκριμένα με τα Άρθρα 39 (Αρχές), 40 (Διαχωρισμός), 42 και 43 (αποκάλυψη εξόδων και εσόδων για κάθε υπηρεσία ξεχωριστά).

Εισαγωγή στο ΧΑΚ

Επίσης, το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ανακοίνωσε ότι έχει αποδεχθεί προς εισαγωγή σύμφωνα με το Άρθρο 58(1) του Νόμου του ΧΑΚ, στην Αγορά Ομολόγων των Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών (Ν.Ε.Α.) του ΧΑΚ για εκδότες των οποίων το Μητρώο δεν τηρείται από το ΚΑΜ, επιπρόσθετα Ομόλογα της εταιρείας BLUEPRINT INDUSTRIAL ENGINEERING LTD (Ομόλογα 2020), τα οποία προέκυψαν από επιπρόσθετες εκδόσεις της.

Αναφέρει ότι τα νέα 566.016 ομόλογα φέρουν τους ίδιους όρους με τα ήδη υφιστάμενα εισηγμένα ομόλογα της εταιρείας αυτής και προσθέτει ότι η εταιρεία αυτή είναι εγγεγραμμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με το ΧΑΚ, η διαπραγμάτευση των πιο πάνω επιπρόσθετων αξιών η οποία πραγματοποιείται σε Αγγλική Στερλίνα (£) θα αρχίσει την Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018.
Σημειώνεται ότι το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου δεν θα αναλάβει την τήρηση του μητρώου των πιο πάνω τίτλων στο Κεντρικό Αποθετήριο/ Μητρώο του ΧΑΚ.

Επιπλέον, το ΧΑΚ ανακοίνωσε ότι έχει αποδεχθεί προς εισαγωγή στο Χρηματιστήριο σύμφωνα με το Άρθρο 58 του Νόμου του ΧΑΚ 18.789 συνήθεις μετοχές της εταιρείας «Vonpende Holdings PLC» ονομαστικής αξίας €12,50, οι οποίες εκδόθηκαν κατόπιν διαδικασίας επανεπένδυσης μερίσματος.

Το ΧΑΚ σημειώνει ότι οι πιο πάνω μετοχές θα ενσωματωθούν στο ήδη εισηγμένο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, το οποίο θα ανέλθει σε 26.789 μετοχές. Η διαπραγμάτευση των μετοχών θα αρχίσει την Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γεια σας, Χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη; χρειάζεσαι δάνειο; Είμαι η Susan Benson της Sunshine Financial ...»
Susan Benson  |  01:52

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

X