ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τρίτο σερί ανόδου στο ΧΑΚ την Παρασκευή, στο 1,90% τα εβδομαδιαία κέρδη

O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 66,92 μονάδες παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,80%

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με κέρδη έκλεισε την Παρασκευή το ΧΑΚ, συμπληρώνοντας τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις. Ωθούμενος κυρίως από τα κέρδη στους τίτλους της Τράπεζας Κύπρου, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 66,92 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,80%.

Ο Δείκτης FTSE/CySe 20 παρουσίασε άνοδο σε ποσοστό 0,83% κλείνοντας στις 40,22 μονάδες. Ο ημερήσιος τζίρος διαμορφώθηκε στις €242.131.

Σε εβδομαδιαία βάση το Χρηματιστήριο κατέγραψε κέρδη σε ποσοστό 1,90%.

Με κέρδη έκλεισαν όλοι οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες. Τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσίασε ο τομέας των Επενδυτικών Εταιρειών με 2,35% και ακολούθησαν τα Ξενοδοχεία με 1,09%, η Κύρια Αγορά με 0,89% και η Εναλλακτική Αγορά με 0,52%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €95.322 (άνοδος 0,46% - τιμή κλεισίματος €1,31). Ακολούθησαν οι μετοχές της Τσιμεντοποιΐας Βασιλικού με €55.660 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €2,20), της Logicom με €19.626 (άνοδος 1,57% - τιμή κλεισίματος €1,29), της Ελληνικής Τράπεζας με €16.780 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €0,84) και της LOUIS PLC με €16.564 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €0,13).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 12 κινήθηκαν ανοδικά και 5 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε σε 139.

Εν τω μεταξύ, το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου, σε πρόσφατη συνεδρία του επικύρωσε, με βάση το Άρθρο 184 του Νόμου του ΧΑΚ, την απόφαση για συνέχιση αναστολής της διαπραγμάτευσης των τίτλων των ακόλουθων εταιρειών, ως είχε ανακοινωθεί στις 20 Δεκεμβρίου 2019.

Πρόκειται για τις εταιρείες Cyprus Limni Resorts & Golfcourses Plc, Pandora Consultancy Services Plc, T&M Phaedra Public Company Ltd, Blueband Financing Ltd, E.I. Signature Investments Ltd, GBI Finance Group Ltd, G Entertainment Group Plc και P.C. Splash Water Public Company Ltd.

Με βάση τα πιο πάνω, η αναστολή διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας θα έχει ισχύ μέχρι και τις 27 Φεβρουαρίου 2020 (συμπεριλαμβανομένης). Νοείται ότι εάν κατά τη διάρκεια της αναστολής υποβληθούν τα εκκρεμή οικονομικά αποτελέσματα των πιο εταιρειών (Ετήσια Οικονομική Έκθεση για το έτος που έληξε στις 31/12/2018 και Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση για την περίοδο που έληξε στις 30/6/2019), η αναστολή θα αρθεί.

Το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου επικύρωσε επίσης την απόφαση για συνέχιση αναστολής της διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας All Saints Commercial Plc, ως είχε ανακοινωθεί στις 30 Δεκεμβρίου 2019.

Η αναστολή διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας θα έχει ισχύ μέχρι και τις 3 Μαρτίου 2020 (συμπεριλαμβανομένης). Νοείται ότι εάν κατά τη διάρκεια της αναστολής διαπραγμάτευσης η εταιρεία συμμορφωθεί με την υποχρέωση της για εξασφάλιση υπηρεσιών Φορέα Εκκαθάρισης καθώς και στην έκδοση και δημοσιοποίηση της Ετήσιας Οικονομικής της

Επίσης, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ανακοίνωσε ότι οι τίτλοι της εταιρείας The Meredith Property Group Plc, οι οποίοι διαπραγματεύονται στη ΝΕΑ Αγορά του ΧΑΚ, θα συνεχίσουν να παρουσιάζονται με σήμανση (Σ) στους πίνακες διαπραγμάτευσης και στα δελτία τιμών στην Αγορά Ομολογιών ΝΕΑ (για εκδότες των οποίων το Μητρώο δεν τηρείται από το ΚΑΜ), λόγω μη έκδοσης και δημοσιοποίησης της Εξαμηνιαίας Οικονομικής Έκθεσης για την περίοδο που έληξε στις 30/9/2019, ως απαιτείται από την Παράγραφο 5.2.4.2 της ΚΔΠ 379/2014 (ως έχει τροποποιηθεί).

Διευκρινίζεται ότι το Συμβούλιο θα προβεί σε αφαίρεση της σήμανσης (Σ) από τους πίνακες διαπραγμάτευσης και τα δελτία τιμών από τους τίτλους της εταιρείας, όταν διαπιστώσει ότι οι λόγοι που οδήγησαν στην παρουσίαση της σήμανσης στις αξίες της εταιρείας, θα έχουν εκλείψει.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι οι τίτλοι της εταιρείας Global Digital Services Plc, οι οποίοι διαπραγματεύονται στη ΝΕΑ Αγορά του ΧΑΚ, θα παρουσιάζονται με σήμανση (Σ) στους πίνακες διαπραγμάτευσης και στα δελτία τιμών, από τη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020, λόγω μη έκδοσης και δημοσιοποίησης της Εξαμηνιαίας Οικονομικής Έκθεσης για την περίοδο που έληξε στις 30/9/2019, ως απαιτείται από το άρθρο 142 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου.

Το Συμβούλιο, αναφέρεται, θα προβεί σε αφαίρεση της σήμανσης (Σ) αυτής από τους πίνακες διαπραγμάτευσης και τα δελτία τιμών του ΧΑΚ, όταν διαπιστώσει ότι οι λόγοι που οδήγησαν στην παρουσίαση της σήμανσης στις αξίες της εταιρείας, θα έχουν εκλείψει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

ΥΠΟΙΚ: Ορατός ο κίνδυνος στάσης πληρωμών αν απορριφθεί ο προϋπολογισμός

«Tο ΑΚΕΛ ως βλαπτικό κόμμα για την Κύπρο επιθυμεί την διαβάθμιση της οικονομικής κατάστασης της Κύπρου, ...»
ΑΚΑ  |  22:09

Μας πήρε ο δαίμονας

«Dio erotimata gia skepsi kai isos na xrizoun kapion perisoteron dieukriniseon apo tous emplekomenous: ...»
G.  |  16:02

Νέος ρεαλισμός

«Όταν σε ένα πολιτικό κόμμα υπάρχουν εντελώς αντίθετες απόψεις για να ικανοποιούν όλες τις τάσεις τα ...»
Άδωνις Γιάγκου  |  07:19

Έκλεισε το θέμα, έμειναν οι πληγές

«Όταν σε ένα πολιτικό κόμμα υπάρχουν εντελώς αντίθετες απόψεις για να ικανοποιούν όλες τις τάσεις τα ...»
Άδωνις Γιάγκου  |  07:16

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση