ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΧΑΚ: Διαγραφές ομολόγων εταιρειών από τη Νέα Αγορά

Οι εταιρείες που αποφάσισαν την εκούσια εκκαθάρισή τους και έχουν διορίσει εκκαθαριστή

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε τη διαγραφή ομολόγων από την Αγορά Ομολόγων της Ν.Ε.Α.ς πέντε εταιρειών, συνεχίζοντας ταυτόχρονα την αναστολή της διαπραγμάτευσης άλλης μίας εταιρείας για επιπλέον δύο μήνες.

Η εταιρεία των οποίων τα ομόλογα διαγράφηκαν από την Αγορά Ομολόγων της Ν.Ε.Α.ς για εκδότες των οποίων το Μητρώο δεν τηρείται από το ΚΑΜ είναι οι Lambert Perrin Liquidity Plc, Ballarat Propertiy Plc, Malborough Equity Plc, Allenbrook Plc και Apollo Commercial Property Plc.

Το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου κατέληξε στην πιο πάνω απόφαση, λόγω του ότι έχουν εκλείψει οι προϋποθέσεις ομαλής λειτουργίας της χρηματιστηριακής αγοράς επί των τίτλων της εταιρείας αυτής και δεν τηρούνται σημαντικές συνεχείς υποχρεώσεις της, με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο τα συμφέροντα των επενδυτών, αναφέρει το ΧΑΚ.

Οι εν λόγω εταιρείες αποφάσισαν την εκούσια εκκαθάριση τους και έχουν διορίσει εκκαθαριστή.

Εξάλλου, το ΧΑΚ ανακοίνωσε τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας Allenby Commercial Property Plc (ΝΕΑ Αγορά) για επιπλέον δύο (2) μήνες, δηλαδή μέχρι και τις 16 Δεκεμβρίου 2019.
Η εταιρεία, όπως αναφέρεται, δεν έχει συμμορφωθεί με την τήρηση υποχρέωσης για εξασφάλιση υπηρεσιών Φορέα Εκκαθάρισης, τήρηση υποχρέωσης διορισμού Συμβούλου Εισαγωγής, τήρηση υποχρέωσης για εξασφάλιση υπηρεσιών τήρησης μητρώου και για απόφαση για εκούσια εκκαθάριση, ενώ δεν δημοσιοποίησε εξαμηνιαία οικονομική έκθεσης για την περίοδο που έληξε στις 31/1/2019.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

X