ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΧΑΚ: Κέρδη και στην τρίτη χρηματιστηριακή συνάντηση Φεβρουαρίου

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 57,21 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,69%

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Άνοδο, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, παρουσίασε το Χρηματιστήριο την Τετάρτη, αυξάνοντας τα κέρδη που καταγράφει εντός Φεβρουαρίου στο 2,9%. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 57,21 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,69%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,77%, κλείνοντας στις 33,98 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα €139.094.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, ανοδικά κινήθηκε η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,79% και η Εναλλακτική Αγορά σε ποσοστό 0,71%.

Αντίθετα, πτώση κατέγραψαν ο δείκτης των Ξενοδοχείων σε ποσοστό 0,35% και ο δείκτης των Επενδυτικών Εταιρειών κατά 1,27%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με όγκο συναλλαγών αξίας €46.479 (άνοδος 0,79% - τιμή κλεισίματος €0,77), της Logicom με €25.855 (άνοδος 2,21% - τιμή κλεισίματος €1,39), της Ελληνικής Τράπεζας με €24.453 (άνοδος 1,69% - τιμή κλεισίματος €0,722), της Πετρολίνα με €9.878 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €1,01) και της Lordos Hotels με €8.885 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €0,50).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 9 κινήθηκαν ανοδικά, 4 πτωτικά και 2 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 119.

Εξάλλου, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας Vernon Property Plc (Ν.Ε.Α. Αγορά), για επιπλέον δύο (2) μήνες, δηλαδή μέχρι και τις 9 Απριλίου 2021.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε σύμφωνα με το Άρθρο 185 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, εφόσον εξακολουθούν να συντρέχουν οι λόγοι που επιβάλλουν τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εν λόγω εταιρείας, λόγω μη έκδοσης και δημοσιοποίησης της Ετήσιας Οικονομικής της Έκθεσης για το έτος που έληξε στις 29/02/2020 καθώς και της Εξαμηνιαίας Οικονομικής της Έκθεση για την περίοδο που έληξε στις 31/8/2020.

Νοείται ότι εάν κατά τη διάρκεια της αναστολής διαπραγμάτευσης η εταιρεία συμμορφωθεί με τις πιο πάνω υποχρεώσεις της, τότε η αναστολή διαπραγμάτευσης θα αρθεί.

Επιπλέον, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε ότι οι τίτλοι της εταιρείας Interfund Investments Plc, οι οποίοι διαπραγματεύονται στην Ρυθμιζόμενη Αγορά του ΧΑΚ, θα παρουσιάζονται με σήμανση (Σ) στους πίνακες διαπραγμάτευσης και στα δελτία τιμών, από την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021, ενόψει της απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου για διεύρυνση των δραστηριοτήτων της και απαλλαγή από τους επενδυτικούς περιορισμούς.

Προσθέτει ότι η απόφαση αυτή λήφθηκε με βάση την Παράγραφο 2.2.6(δ)(iii).Διευκρινίζεται ότι το Συμβούλιο θα προβεί σε αφαίρεση της σήμανσης (Σ) αυτής από τους πίνακες διαπραγμάτευσης και τα δελτία τιμών του ΧΑΚ, όταν και εφόσον ολοκληρωθεί η πιο πάνω διαδικασία.

Επίσης, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας Access Commercial Investors 4 Plc (Ν.Ε.Α. Αγορά), για επιπλέον δύο (2) μήνες, δηλαδή μέχρι και τις 9 Απριλίου 2021.

Προσθέτει ότι η απόφαση αυτή λήφθηκε σύμφωνα με το Άρθρο 185 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, εφόσον εξακολουθεί να συντρέχει ο λόγος που επιβάλλει τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εν λόγω εταιρείας, λόγω μη έκδοσης και δημοσιοποίησης της Εξαμηνιαίας Οικονομικής της Έκθεση για την περίοδο που έληξε στις 31/8/2020.

Σύμφωνα με το ΧΑΚ, εάν κατά τη διάρκεια της αναστολής διαπραγμάτευσης η εταιρεία συμμορφωθεί με την πιο πάνω υποχρέωση της, τότε η αναστολή διαπραγμάτευσης θα αρθεί.

Σημειώνει ότι η εταιρεία έχει προβεί στην έκδοση και δημοσιοποίηση της Ετήσιας Οικονομικής της Έκθεσης για το έτος που έληξε στις 29/2/2020.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ανοίγει την Παρασκευή η Πύλη Εμβολιασμού για ηλικίες 59 και 60 ετών

«Ποιος φωστήρας παρακάμπτει τα άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω και δίνει προτεραιότητα σε άτομα μικρότερης ...»
Theodoros  |  22:15

Καταγγελίες Γ. Αρέστη κατά ΚΕΔΙΠΕΣ για επιλεκτική διαρροή εις βάρος του γιου του και του ιδίου

«Οφείλει ο Γενικός Εισαγγελέας, τουλάχιστόν να διασώσει το κύρος του θεσμού που εκπροσωπει, να εμπλακεί ...»
Ηρόδοτος Χριστοδουλίδης  |  11:24

8 διευθύνσεις για bao bun που έρχονται στην πόρτα σου

«Καλό το άρθρο, αλλά παραλείψατε να αναφέρετε το καλύτερο bao bun στη Λευκωσία, το Bao Cyprus (@bao_cyprus)! ...»
Μαρία Πυρίσιη  |  17:58

Μπαχτσελί για τζαμί στη Λεμεσό: Ο Τούρκος δεν έχει φίλο πέραν από τον Τούρκο

«Γιατί δεν λέει ή γράφει καποοιος ότι η μηναρές ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ , έχει προσκολιθεί σε υφιστάμενο χριστιανικό ...»
ΜΧ  |  15:03

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση