ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Credit Suisse: Ζητεί στήριξη απο την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας

Αναταραχή στις αγορές - «Βουτιά» και στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Kathimerini.gr

«Βουτιά» έκαναν σήμερα Τετάρτη τα παγκόσμια χρηματιστήρια, καθώς οι φόβοι των επενδυτών για την πορεία του τραπεζικού κλάδου επανεμφανίστηκαν και εξαπλώθηκαν σε όλο τον κόσμο.

Κεντρικό ρόλο φαίνεται να παίζει η Credit Suisse, η επιρρεπής σε λάθη ελβετική τράπεζα που πασχίζει εδώ και χρόνια να αλλάξει την τύχη της, με τους πελάτες της να μετατοπίζουν σταθερά τα περιουσιακά τους στοιχεία σε αντίπαλες τράπεζες.

Ειδικότερα, οι μετοχές της Credit Suisse κατέγραψαν την πιο εντυπωσιακή πτώση (περίπου 30%), σημειώνοντας ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ.

Την Τετάρτη, ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας, η Saudi National Bank, απέκλεισε το ενδεχόμενο παροχής περισσότερων χρημάτων για την Credit Suisse, καθώς δεν επιθυμεί το ποσοστό της να ξεπεράσει το όριο του 10%.

Η ανησυχία που επικρατεί στις αγορές έγινε αισθητή και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο έκλεισε με απώλειες 4,55%.

FT: Έκκληση στην SNB για δημόσια στήριξη

Επιπλέον, όπως αναφέρουν οι Financial Times, η Credit Suisse απηύθυνε έκκληση στην Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) για δημόσια στήριξη.

Η Credit Suisse προέβη σε παρόμοιο αίτημα και προς την ελβετική ρυθμιστική αρχή Finma, αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση του θέματος.

Η SNB αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο στο πρακτορείο Reuters.

Σημειώνεται ότι η Credit Suisse ανακοίνωσε πως έχει αναγκαστεί να καταφύγει στα αποθέματα ρευστότητας για να καλύψει τα κεφάλαια που την έχουν εγκαταλείψει.

Από το περασμένο έτος η ελβετική τράπεζα προσπαθεί να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πελατών της, των επενδυτών αλλά και των ρυθμιστικών αρχών που έχει εξανεμιστεί έπειτα από μια σειρά εσφαλμένων κινήσεων.

 

Με πληροφορίες από New York Times, Bloomberg, Reuters, Financial Times

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση