ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πλατφόρμα που συνδέει επιχειρήσεις από την Τρ. Κύπρου

Μια εταιρεία ανεξαρτήτως κλάδου θα μπορεί να συναλλάσσεται με όλους τους συνεργάτες που δραστηριοποιούνται στην οικονομία

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Ψηφιακή Πλατφόρμα η οποία έχει στόχο να διασυνδέσει επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, μεταξύ τους, αλλά και με τους πελάτες τους σε ένα ενιαίο ψηφιακό περιβάλλον δημιούργησε η Τράπεζα Κύπρου. Από τον Απρίλη του 2022 που λανσαρίστηκε και μέχρι σήμερα, περίπου 700 εταιρείες έχουν εγγραφεί σε αυτή την ψηφιακή πλατφόρμα, δηλαδή στο «Jinius». Ο αριθμός αυτός αυξάνεται μέρα με τη μέρα όπως αναφέρει η Τράπεζα Κύπρου και αναμένεται να φτάσει τις 2.000 σε δύο μήνες. Η Jinius στοχεύει να προσφέρει πολλές υπηρεσίες και εργαλεία στις κυπριακές επιχειρήσεις, από τα οποία κάθε εταιρεία μπορεί να επιλέξει να χρησιμοποιήσει ανάλογα με τον τύπο, το μέγεθος και τη στρατηγική που έχει. Η πλατφόρμα προσφέρει επιχειρηματικές λύσεις και εργαλεία τα οποία ψηφιοποιούν και αυτοματοποιούν καθημερινές επιχειρηματικές διαδικασίες και συναλλαγές, ενώ όπως επισημαίνει η Τράπεζα, ενδυναμώνει το Κυπριακό επιχειρηματικό οικοσύστημα ώστε οι επιχειρήσεις, οι συνεργάτες αλλά και οι πελάτες τους να συναλλάσσονται σε πραγματικό χρόνο, αποτελεσματικότερα, γρηγορότερα, εξυπνότερα, και με ασφάλεια. H Πλατφόρμα Ψηφιακής Οικονομίας είναι για όλους τους τομείς της οικονομίας και για όλα τα μεγέθη εταιρειών (από πολύ μικρό έως μεγάλο όμιλο εταιρειών). Η ιδέα είναι ότι μια εταιρεία που εγγράφεται στο Jinius, ανεξαρτήτως κλάδου, μπορεί να συναλλάσσεται με όλους τους συνεργάτες που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τύπους τομέων της οικονομίας. Το Jinius ενθαρρύνει την ψηφιοποίηση όλων των εταιρειών στην Κύπρο όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες, αυτοκίνητο, φαρμακευτικά / καλλυντικά, λιανικό εμπόριο, ρούχα, παπούτσια, σούπερ μάρκετ / Περίπτερα, κατασκευές, επαγγελματικές υπηρεσίες, εμπορία τροφίμων και ποτών και άλλα.

Οι υπηρεσίες

Η Jinius παρέχει ήδη υπηρεσίες σε επιχειρήσεις προς επιχειρήσεις (B2B), ενώ αναμένονται και περαιτέρω υπηρεσίες. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες αφορούν «real-time» αποστολή και λήψη ηλεκτρονικών τιμολογίων, αυτοματοποιημένη ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση των τιμολογίων, ηλεκτρονική πληρωμή τιμολογίων με ένα κλικ μέσω «1bank», δυνατότητα πληρωμής με επιταγή/μετρητά/από άλλη τράπεζα και ενημέρωση της κατάστασης των πληρωμών στην πλατφόρμα, δυνατότητα ταυτόχρονης πληρωμής πολλαπλών τιμολογίων/προμηθευτών και άμεση ηλεκτρονική λήψη του «remittance report» στην πλατφόρμα.

Σύντομα, οι υπηρεσίες της πλατφόρμας Jinius θα συμπεριλαμβάνουν επιχειρηματικό οικοσύστημα για επιτάχυνση του «B2B networking», πώληση προϊόντων και υπηρεσιών προς επιχειρήσεις (Β2Β), πώληση προϊόντων και υπηρεσιών προς καταναλωτές (B2C) μέσα από ένα καινοτόμο «marketplace» το οποίο έρχεται να ενισχύσει τα κανάλια επαφής και διάθεσης των προϊόντων και υπηρεσιών των επιχειρήσεων. Τέλος, θα περιλαμβάνει προκήρυξη προσφορών ή/και συμμετοχή σε προσφορές, διαχείριση και εξόφληση υποχρεώσεων προς κρατικούς και μη οργανισμούς και άλλες «smart» υπηρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση